I våras sökte de in till Ungdrive, för att få möjligheten att driva ett företag under en sommar med coachning. Nu är det slut.

– Avslutningen är början på fortsättningen, jag hoppas att ni har fått blodad tand, säger Antoine Engström till deltagarna inför diplomutdelningen.

Jazmine Tärning och Selma Selmanovic startade en egen bildbyrå, och har under sommaren rott hem ett marknadsföringsuppdrag.

Artikelbild

| Dessa fem företag prisades efter två intensiva nystartsmånader.

– Vi fick ett uppdrag av Östgöta snacks att ta produktbilder till deras påsar och när påsarna är klara så ska vi ta bilder på påsarna till marknadsföringen. Nu är vi taggade på att se vart framtiden tar oss, säger Jazmine Tärning.

Bland företagen fanns även bland annat en cafévagn, politiska t-shirtar, pennförsäljning till förmån för Barnfonden och en kaninskola. Flera priser delades ut, och företaget Merendina-fika prisades för bästa arbetsmoral. De är fem tjejer som tillsammans har lagat arabiskt fika som de sålt i Vasaparken.

– Vi var alla vänner från början och det här visar oss att man behöver folk som man älskar runt omkring sig för att lyckas, säger Alia Mousafi al Asal.

Emma Trygg har varit coach åt ungdomarna under sommaren, och hon startade själv sitt coachningsföretag som Ungdrivs-företagare för tre år sedan.

– Man inser vilken utveckling och potential man har i sig. Jag har försökt att peppa dem i att ta sig an det som utmanar dem, jag brinner verkligen för utvecklingen de gör under de här två månaderna, berättar Emma Trygg.

Varje deltagare får ett startkapital på 1 500 kronor och finansieras av Norrköpings kommun.