– Vi brukar komma hit. I år är det en riktigt bra uppställning. Jag ser mest fram emot Partiet som spelar sist, sa Josef Erixon med sonen Noah på axlarna.

Marla Brown, från början från London, började satsa mer seriöst på sin artistkarriär för fyra år sedan.

– Jag var med på en hyllningskonsert till min pappa på Jamaica och blev kvar där. Det var inte alls tanken från början. Men nu ger jag allt för musiken och stormtrivs med mitt liv, berättade Marla bakom scenen i ett grönskande och härligt varmt Skärblacka.

Artikelbild

| Marla Brown, dotter till reggaeikonen Dennis Brown, gjorde ett inspirerat framträdande på Bob Marleys minneskonsert i Skärblacka.

Hennes pappa var den mytomspunne Dennis Brown, som gick bort endast 42 år gammal 1999. Dennis Brown kallades för kronprinsen av reggae och kungen var förstås Bob Marley, som avled 1981.

Det var då Kalle Baah, från Skärblacka, bestämde sig för att arrangera en minneskonsert till Bob Marleys ära. En liten anspråkslös konsert som numera har växt till ett betydligt större arrangemang.

– Jag tror det blir nytt publikrekord i år. Det kan bli över 3 000 personer, sa Patrik Hyberts, från Blacka Musik, när han for fram och tillbaka för att få allting att fungera.

Sommaren 1980 gjorde Bob Marley en bejublad konsert på Gröna Lund i Stockholm. 32 000 åskådare var på plats då. Ett publikrekord som står sig än idag.

Artikelbild

| Governor Andy och Pelle Johansson i Kalle Baah hade inga problem att få med sig publiken.

– Vi var där. Det var en fantastisk konsert som vi aldrig kommer att glömma, berättade Merja Manneh med väninnan Kicki El Gomati bredvid sig.

Duon från Stockholm, besökte minneskonserten i Skärblacka för första gången.

Artikelbild

| Tvillingbröderna Josef och Daniel Erixon från Finspång med barnen Noah och Lenny på axlarna.

De gillade vad de såg och hörde.

– Ja, det är verkligen bra här, både musiken och atmosfären. Riktigt mysigt, sammanfattade Kicki El Gomati.

Artikelbild

| När Kalle Baah gick upp på scenen ökade allsången och dansen markant.

Det sägs ibland att det är svårt att bli profet i sin egen hemstad. Det gäller inte Kalle Baah. Dansen gick på högtryck och allsången var på högsta nivå när "Ugly girls", "You are my angel" och "Starka strömmar" sjöngs av frontmannen Pelle Johansson. Det blev också en Bob Marley-låt i och med härligt gungande "Jammin". När sedan Governor Andy hoppade upp på scenen och bistod i bland annat "Billie rude boy" och "Bulleribock" då var lyckan närmast total.

– Kalle Baah är jättebra. Jag gillar dem verkligen, de är sköna, konstaterade Marla Brown.cc

Artikelbild

| Fullt ös framför scenen.

Övriga som spelade på Bob Marleys minneskonsert var Blacka Giirlz, Kevin H, Kiihjano, Daniella Torres, Gräsrot, Marx Gallo & Hilltown syndicate och Partiet.

0122-150 03