Sverigedemokraterna gick framåt mest. Partiet fick 12 procent av kommunens röster, jämfört med 3,1 procent i valet 2009. I Vånga röstade nästan 20 procent på partiet. Men i centrala distriktet Dalen fick man bara 5,8 procent.

Miljöpartiet landade på 14,9 procent. I så gott som samtliga av Norrköpings valdistrikt gjorde man ett resultat på över tio procent. Allra bäst gick det i Berget i innerstaden där man nådde nästan 25 procent. Det var i princip bara i Hageby och Vilbergen som MP fick ett lågt stöd.

Feministiskt initiativ mer än fördubblade sina siffror och slutade på 4,9 procent. Precis som MP var man starkast i de centrala delarna av Norrköping.

Även Kristdemokraterna gjorde ett bra val i Norrköping med 6,5 procent. Bäst gick det i distrikt utanför tätorten.

Moderaterna blev en av valets stora förlorare lokalt. Partiet gick från 16,9 procent till 13 procent. Även i normalt starka fästen gick man tillbaka. Allra sämst gick det i valdistrikten norrut. I Hallberga-Fiskeby fick M bara 1,8 procent.

Piratpartiet, som gjorde ett starkt resultat 2009, tappade en stor del av det stödet. I Norrköping gick man från 8,5 procent till 2,5 procent. Men i distrikten Campus och Generalen röstade 5 procent på partiet.

Valdeltagandet i kommunen ökade från 42,9 procent till 46,8 procent. Det var en bit under siffran för hela landet, som hamnade på 51,1 procent 2014.

LÄS MER: Centrala Norrköping röstade grönt och rosa