Då och då dyker en annorlunda annons upp i flödet på Facebook. Ofta visar det sig vara uppseendeväckande reklam för något företag eller en internetlänk till någon obskyr sida. Men på tisdagskvällen lade Cecilia Remnås upp en helt unik och ärlig annons på en sida där folk normalt säljer avlagda kläder och porslinstomtar. Under rubriken "43-åring skänkes" ger Cecilia Remnås på ett humoristiskt sätt bort sig själv i jakten på en livskamrat.

– Ja, man måste ju pröva något annat när inte de vanliga vägarna funkar, säger hon med ett litet skratt.

Understrykas bör att Cecilia Remnås är helt allvarlig i sina strävanden att träffa någon som hon passar ihop med. I sin annons har hon en selfie och en liten text: "43-årig självgående kvinna med 2 döttrar på heltid året runt, 2 katter, bil och fast inkomst skänkes", skriver hon med en liten smiley-gubbe bredvid. Annonsen fortsätter: "Gillar bugg, rockabilly, shabby chic-inredning. Gör gott kaffe och har 39 i skor".

Artikelbild

| Så här skrev Cecilia Remnås på Facebook.

"Man måste våga"

– Jag är ute efter att träffa en karl helt enkelt. Det vore trevligt, säger hon som tycker att de flesta hon mött på kontaktsidor på nätet bor för långt bort för en mamma som har barn i skolåldern.

Hur fick du den här idén?

– Det här har jag gått och tänkt på ganska länge. Man måste våga ta en chans – i bästa fall får jag napp, säger hon.

Vad säger barnen?

– Det här vet de ju inte i nuläget, de är 4 och 8 år, men mina vänner verkar tycka att det är kul.

Inte för långväga ifrån

Cecilia Remnås förklarar att det nog är lite typiskt henne att göra en sådan här sak. Spontan och lite äventyrlig svarar hon "ja" på att hon är.

Är du petig vad gäller män?

– Nä, inte jättepetig. Jag har ganska breda referenser och tänker mig att det kunde passa med någon i åldersspannet 36 till 54. Men det är bättre med en man inom en radie på upp till åtta mil från Norrköping – så att man kan åka över en eftermiddag tur och retur.

På bara ett halvt dygn hade hon fått ett par intressenter i brevlådan på Facebook.

Hur vore den perfekta första dejten?

– Ja, det skulle väl vara att sitta ner och prata över en bit mat, säger Cecilia Remnås.