Politikern lovordar IFK:s byggidéer

Reidar Svedahl (L) lovordar IFK Norrköpings idéer om att utveckla sin arena och upplåta mark för nya bostäder.

Kommunalrådet Reidar Svedahl (L) lovordar IFK Norrköpings idéer.

Kommunalrådet Reidar Svedahl (L) lovordar IFK Norrköpings idéer.

Foto: Calle Slättengren,Erik Simander/TT

Norrköpings kommun2019-11-13 18:00

– Det är jätteroligt att IFK Norrköping vill göra så mycket för vår stad och bredda sin uppgift. Det är positivt att de använder sitt starka varumärke och vi stödjer dem i deras stora idéer, säger Reidar Svedahl (L), ordförande i samhällsplaneringsnämnden.

Marken runt Östgötaporten ingick i affären när IFK Norrköping tog över lånen på 304 miljoner kronor för fotbollsarenan från Norrköpings kommun. Klubben betalade två miljoner kronor för aktierna.

Hur ser du på att ett privat bolag nu kan göra en vinst på marken?

– Det är ett avtal som gjordes för länge sedan och det avtalet gäller. Jag var inte med i politiken på den tiden och känner inte till detaljerna men de (IFK Norrköping) har säkert gjort en bra affär, säger Reidar Svedahl.

Är det en affär man kan ångra i dag?

– Nej. Att ångra något man inte kan göra något åt är bortkastad energi.

Vad kan marken vara värd?

– Den är värd vad någon vill betala. Det kan skifta ganska snabbt men vi kan konstatera att markpriserna generellt sticker iväg ganska snabbt i Norrköping just nu.

I kommunens vision ska Västra staden, med Såpkullen, Ektorp och Kneippen, växa med cirka 2000 bostäder. Samtidigt byggs Inre hamnen med 3 000 nya bostäder. 

Vem ska bo i alla dessa bostäder?

– Glada, stolta Norrköpingsbor. Alla kommer ju inte imorgon utan det här är planer över många år. Norrköping har växt med mellan 1 000 och 1 500 personer de senaste åren och vi tror att vi kommer att fortsätta växa när Ostlänken byggs, säger Reidar Svedahl.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!