Omfattande dörrknackning, vittnesförhör och en teknisk undersökning har genomförts av polisen efter explosionen utanför krogen Stopets entrédörr klockan 04.45 på torsdagen.

Daniel Axelsson, vid Östgötapolisens enhet för grova brott, säger att man nu väntar på svar från den tekniska undersökningen.

– Vi har gjort en del fynd och nu avvaktar vi analysen. Det är svårt att säga hur lång tid det tar, det beror på hur hög arbetsbelastning de har och hur omfattande materialet är.

Artikelbild

Det finns ännu ingen misstänkt för explosionen. Men polisen har fått in flera tips som man nu undersöker.

Hur ser utsikterna ut för att lösa det här?

– Vi har förhoppningar om att lösa det. Vi känner oss trygga med att vi gjort de initiala åtgärder som ska göras på plats, sedan kommer att vi att lägga pusslet med vittnesmål och det vi får från den tekniska undersökningen. Om vi sammantaget får något där finns det goda förhoppningar om att lösa det, säger Daniel Axelsson.

Polisen är mycket intresserad av att komma i kontakt med personer som kan ha befunnit sig på eller vid platsen vid tiden för explosionen. Även andra uppgifter kan vara intressanta.

Artikelbild

– Om någon har information som möjligtvis kan ha med detta att göra eller om man vet något, kontakta oss och låt oss avgöra om det är viktigt, uppmanar Calle Jerrhage vid polisen i Norrköping.

– Vi vet aldrig var en pusselbit kan passa och allt är intressant för att klargöra det som hänt.