När de båda topplagen möts i kväll på Östgötaporten är det inför ett utsålt Östgötaporten. En bra bit över 15 000 åskådare väntas på läktarna.

Polisen i länet har klassat matchen som en särskild händelse vilket innebär att deras arbete leds av en stab. Man har kallat in betydligt mer personal än en vanlig måndagskväll. Exakt hur många vill polisen inte gå ut med.

Man räknar med att mellan 3 000 - 4 000 Hammarbysupportar kommer till Norrköping i kväll.

- Vi har planerat för den här matchen en längre tid, säger Björn Öberg som är presstalesman vid polisen.

Polisen kommer att lägga kraft på att hålla isär de olika supportergrupperna innan match, allt för att förhindra supporterbråk.

År 2010 uraratade det på stan innan de båda lagen skulle mötas i Superettan. Flera hundra supportar brakade samman i ett regelrätt upplopp på Kungsgatan och flera fick föras till sjukhus.

I eftermiddag och i kväll samlas IFK-supportrarna på Cromwell House på Kungsgatan för att sedan marschera till Östgötaporten. Hammarbysupportraran i sin tur samlas på Hugos innan match.

Polisen kommer att försöka förhindra supportarna att stöta samman på vägen till arenan.

- Det finns en plan hur vi ska ta dem till matchen på ett säkert sätt, säger Björn Öberg.

- Sedan får vi inte glömma att de flesta supportrarna är lugna, det är endast ett fåtal som ställer till med bråk.

Kvällens stormatch kommer att påverka trafiken i anslutning till arenan, och större gator mellan arenan och resecentrum. Publik som har möjlighet uppmanas att lämna bilen hemma och istället gå, ta cykeln eller åka buss alternativt spårvagn till matchen.

Det är arrangören, IFK Norrköping, som ansvarar för ordningen inne på Östgötaporten och på de platser som ligger i direkt anslutning till arenan.