Misshandlade mamma som höll i sitt barn

Fyra månaders fängelse blev straffet för en man som misshandlat och hotat sitt ex.

Polisen larmades till ett lägenhetsbråk. Nu döms en man för misshandel på sin förre detta flickvän.

Polisen larmades till ett lägenhetsbråk. Nu döms en man för misshandel på sin förre detta flickvän.

Foto: TT

Norrköpings kommun2019-09-23 21:30

En 26-årig man stod åtalad för flera olika brott mot sin före detta flickvän. Den allvarligaste åtalspunkten rör en misshandel som inträffade i februari 2018 i en lägenhet i Norrköping.

Polisen larmades till platsen med anledning av ett lägenhetsbråk. Kvinnan och mannen bodde inte längre ihop, men den aktuella dagen var båda hemma hos kvinnan. När mannen bad om att få låna pengar uppstod en diskussion.

Utredningen visar att mannen knuffade, slog och även bet kvinnan. Misshandeln skedde trots att kvinnan hade parets gemensamma barn i famnen. Kvinnan flydde in till en granne – fortfarande med barnet i sin famn. Innan hon fick upp lägenhetsdörren hotade mannen med att han skulle bränna upp hennes jacka. 

Kvinnan har i förhör uppgett att hon kände sig hotad till livet. Norrköpings tingsrätt anser att kvinnan lämnat en trovärdig berättelse och dömer mannen för både misshandel och olaga hot som han åtalats för. 

Mannen döms även för ofredande och överträdelse av kontaktförbud, brott som begicks ett drygt år efter misshandeln. Vid inte mindre än elva tillfällen bröt han kontaktförbudet – en dag ringde han sin ex-flickvän över 240 gånger inom loppet av sex–åtta timmar.

Mannen har erkänt viss misshandel och att han kontaktat kvinnan, dock inte i den omfattning som kvinnan hävdar. Påföljden blir fyra månaders fängelse. Mannen döms även att betala skadestånd till offret på totalt 49 000 kronor jämte ränta.

Karta: Norrköpings tingsrätt
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!