När allsångskvällen i det gamla vattentornet, bakom SMHI, skulle dra igång ringde den medverkande musikern Ehrling Fredriksson in till NT:s redaktion för att berätta hur bra Allsång i Borgsruinen har börjat för säsongen.

– Det måste vara en kombination av vädret och de bra artisterna, säger han exalterat och beskriver en varm och solig onsdagskväll i ruinen.

Nästan utsålt

Artikelbild

| Bland kvällens artister syntes Roland Engdahl, Lotta Källström, Stefan Wikström, Jhimmie Bjurdén och Ehrling Fredriksson,

Lotta Källström förklarar att det brukar ta ungefär tre år innan ett allsångsställe har satt sig någorlunda i folks medvetande. Hon kan nog räknas till dem som vet sådant eftersom hon deltar som ledare av flera allsånger på olika orter under sommaren.

– Här i Borgsruinen hade vi 240 besökare som rekord förra året. Nu är det första kvällen och redan rekord med över 300 som köpt biljett, säger hon innan musiken drar igång.

Hela juli

Allsång är en aktivitet som brukar vara ganska väderberoende. I Borgsruinen i Norrköping kommer allsången att hållas under alla onsdagar i juli.

Artikelbild

| Nästan fullsatt på allsången där Lotta Källström och kompani underhöll.

– Ikväll är det är strålande här och vi är superlyckliga, säger Lotta Källström.