Man bröt tummen på sin förra flickvän

När den förre pojkvännen vägrade gå blev han våldsam. Nu döms han för misshandel.

En kvinna tvingades gå gipsad i en månad efter att ha blivit misshandlad av sin förre pojkvän.

En kvinna tvingades gå gipsad i en månad efter att ha blivit misshandlad av sin förre pojkvän.

Foto: TT

Norrköpings kommun2019-11-14 22:00

När den förre pojkvännen kom på besök för att hämta ett kvarglömt tv-spel blev det bråk i kvinnans lägenhet. Kvinnan ville ha ut mannen i lägenheten, han svarade med att slita henne i håret. Han tog tag i hennes högra hand och vred om.

Kvinnan kände, enligt domen, en stark smärta som strålade upp i hela armen. Dagen efter uppsökte hon vårdcentralen och där kunde man konstatera att det rörde sig om en fraktur på tummen. Hon tvingades gå med gips i fyra veckor. 

Även när gipset var borta menar kvinnan att det varit jobbigt. Det har varit svårt för henne att ensam sköta hemmet och sina två barn.

Den 24-årige mannen döms av Norrköpings tingsrätt för misshandel. Påföljden blir villkorlig dom med samhällstjänst i 50 timmar. Rätten gör bedömningen att mannen har utövat våld mot kvinnan. Det är också försvårande att misshandeln har ägt rum hemma hos kvinnan och inför hennes minderåriga barn.

Normalt ska brottet ge fängelse, men tingsrätten menar att mannen anses lämplig för samhällstjänst, då han inte tidigare är dömd för liknande brottslighet. Han lever också under ordnade förhållanden.

Själv förnekar mannen gärningen. Han har medgett att han ruskade om sin tidigare flickvän för att försöka lugna ner henne. När det gäller den brutna tummen säger mannen så här i förhör:

– Som jag minns det försökte hon slå mig med sin högra hand, men missade och träffade väggen.

Den 24-årige mannen ska betala skadestånd till kvinnan på totalt 8 500 kronor.

Karta: Norrköpings tingsrätt
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!