Klart: Stationshuset sålt till nya ägare

Stationshuset är nu sålt, men ägandet går inte över till de nya ägarna förrän detaljplanearbetet är klart, vilket kan ta ett år enligt kommunalrådet Ted Starkås (S).

Det kommunägda gamla stationshuset är nu sålt. Huset gick till slut för en halv miljon över utsatt pris efter budgivning.

Det kommunägda gamla stationshuset är nu sålt. Huset gick till slut för en halv miljon över utsatt pris efter budgivning.

Foto: Patrik Selsfors

Valdemarsviks kommun2019-11-04 08:00

Stationshuset där resecentrum ligger fram till 1 december är nu sålt. Den kommunalt ägda gamla järnvägsstationen har legat ute till försäljning under några månader, men för omkring tre veckor sedan blev det klart med ny ägare. Utgångspriset var från början satt till en miljon kronor och det visade sig finnas flera spekulanter.

– Vi gick vidare med tre intressenter och sedan med de två som hade de högsta buden. Nu gick byggnaden till slut för 1 525 000 kronor, så det höjdes ganska mycket från utgångspriset, säger kommunalrådet Ted Starkås (S).

Men ägandet går inte över till de nya ägarna omedelbart.

– Det handlar om avstyckning av tomten och så detaljplanen som ska påbörjas. Först måste de nya ägarna lämna in bygglov på vad man vill göra med huset innan detaljplanearbetet kan sättas igång, förklarar Ted Starkås som tror att det kan ta ett år innan ägandet träder i kraft i och med att detaljplanearbete tar sin tid.

De nya ägarna är enligt Ted Starkås ett par boende utanför Norrköping. Mer vill han inte avslöja.

– De verkar brinna för att komma igång så fort som möjligt med både det som behövs rustas upp utvändigt men även invändigt. Deras plan är att man ska skapa flera bostäder i byggnaden, även om det förstås är upp till köparna.

Stationshuset byggdes1905 och ägdes av SJ fram till 1966, sedan har kommunen ägt det. Boarean på fastigheten är 438 kvadratmeter och tomtarean 3 900 kvadratmeter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!