Klart: Kedja stänger sin Norrköpingsbutik

Den 31 mars nästa år stänger Resia sin butik i Norrköping.

I mars nästa år stänger Resia ner sin butik på Drottninggatan i Norrköping.

I mars nästa år stänger Resia ner sin butik på Drottninggatan i Norrköping.

Foto: Håkan Sjöström

Norrköpings kommun2019-11-11 16:30

Resebranschen har upplevt stora förändringar de senaste åren. Nu står det klart att Resia Travel Group kommer att slå igen totalt 13 av sina fysiska butiker runt om i landet.

En av butikerna som berörs ligger på Drottninggatan i Norrköping. Den kommer att stänga den 31 mars 2020. Orsaken till stängningen är, enligt bolaget, att privatkunderna fått andra vanor i samband med att de bokar resor.

– Vi ser ju att konsumenternas beteende förändras och måste anpassa oss efter det, säger Lisa Karlsson Bruzelius, Chief Commercial Officer Semesterresor på Resia Travel Group.

– Förändringen sker i snabb takt. Det blir allt färre som går över tröskeln in i butikerna. Dagens privatkunder väljer i allt större omfattning andra sätt när de ska boka resor. Antingen så går man in direkt på vår sajt eller så ringer man eller mejlar till våra kontor, säger Karlsson Bruzelius vidare.

Resebolaget väljer att stänga ner sina minsta butiker, varav en ligger i Norrköping, och satsar på färre men större enheter. 

Verksamheten på Resias kontor som arbetar med företagskunder lokalt berörs inte av förändringen. Butiken i Linköping jobbar med företagskunder, men inte den i Norrköping. Så därmed är framtiden oviss för de två anställda i Norrköpingsbutiken.

– Jag kan inte uttala mig vad som händer med de två anställda i Norrköping. Sedvanliga MBL-förhandlingar kommer att dra igång i dagarna, säger Lisa Karlsson Bruzelius om situationen.

Bolaget startade upp sin reseförsäljningsverksamhet 1974.

Karta: Drottninggatan 40
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!