– Nu har Rustalagret i Norrköping en total lageryta på 120 000 kvadratmeter. Det betyder att vi är ett av Sveriges största lager, säger Magnus Hallin, logistikchef Rusta.

Nuvarande Rustalagret kan i storlek jämföras med 15 fotbollsplaner, men expansionen slutar inte där. Redan om några veckor inleder Rusta ytterligare en stor utbyggnad då lagerytorna ska växa med ytterligare ett höghöjdslager.

– Rustakedjan har dubblerat omsättningen vart femte år och vi kommer att fortsätta växa kraftigt och därför behöver vi ta ännu ett steg och växa vidare med lagret i Norrköping, säger Anders Kind, varuflödeschef Rusta.

Artikelbild

| Anders Kind, till vänster, och Magnus Hallin är glada över att Rustas lagerutbyggnad nu är klar så att kedjans expansionstakt kan öka i bland annat Tyskland.

Invigningen av den nya lagerdelen på torsdagen firades bland de anställda och omedelbart startade inflyttningen av varor i den nya byggnaden. I den nya lagerbyggnaden, som kostat flera hundra miljoner kronor, har Rusta fått 46 000 nya kvadratmeter. Det betyder att truckarna kan få större svängyta och jobba effektivare.

– Det känns fantastiskt att se det här. Det här är enda dagen man kan få se det nya lagret tomt för redan nu fylls det med varor och i februari/mars är det i full drift, säger Magnus Hallin.

Bygget av det nya lagret har gått rekordsnabbt för man har varit trångbodda under en tid och även fått hyra externlager i Linköping för att få plats med alla varor som dagligen kommer, främst från Asien.

Rustakedjan har vuxit snabbt i Sverige, Norge och Finland och tillväxttakten har i flera år legat runt 15 procent och den ser knappast ut att sakta ner.

Artikelbild

| Rustalagret har fått 46 000 nya kvadratmeter på Händelö i Norrköping och nu ska hyllplanen fyllas i snabb takt.

– Vi har snart nått maxantal varuhus i Sverige så nu jobbar vi långsiktigt med att expandera på våra nya marknader, säger Anders Kind.

På Rustalagret är det just nu säsong 4 som är detsamma som jul. Ljusslingor och adventsljusstakar väller in på lagret och om några dagar finns de i butik.

Artikelbild

| Logistikchefen Magnus Hallin, till vänster, och varuflödeschefen Anders Kind ser ut mot de tomma nybyggda ytorna på Händelö som snart fylls av varor på väg mot Rustas varuhus.

– Man kan säga att advent är vår julafton. Det är toppen i vårt försäljningsår, säger Magnus Hallin.

Idag jobbar 300 personer fast på Rustalagret och de blir cirka 45 fler varje år. Rusta omsätter i år 6,8 miljarder kronor.

– Vi strävar efter logistik i världsklass. Och vi ska ständigt öka volymerna för att våra kunder ska få så bra pris i butik som möjligt, säger Magnus Hallin.