I NATT: Det hände medan du sov

Bortglömt verk av Andy Warhol säljs i Uppsala. Ett verk av konstnären har återupptäckts på svensk mark och auktioneras ut i december, meddelar Uppsala auktionskammare.

Ett verk av Andy Warhol har återupptäckts på svensk mark och auktioneras ut i december, meddelar Uppsala auktionskammare.

Ett verk av Andy Warhol har återupptäckts på svensk mark och auktioneras ut i december, meddelar Uppsala auktionskammare.

Foto: Nathaniel Brooks/TT

Östergötland2019-09-21 08:50

Lokalt

06.01 Brinnande fordon stoppar trafiken. Ett brinnande fordon påverkar trafiken i båda riktningarna på väg 34 mellan trafikplatserna Värö och Linköping Väst.

08.00 De får 27 000 samtal om året. Självmordslinjen räddar liv. 2018 tog man emot 27 000 telefonsamtal. Men det är bara en tiondel av alla samtal som kan besvaras.

Inrikes

06.30 20 000 svenskar väntas plocka skräp i dag. Plastmuggar, fimpar och godispapper – i dag ska det bort från gator och parker. Stora skräpplockardagen väntas locka runt 20 000 personer, som var och en tar hand om runt ett kilo skräp.

Utrikes

07.28 Nytt korruptionsåtal för Kirchner. Argentinas tidigare president kommer för en fjärde gång få gå upp i domstol, anklagad för korruption.

02.43 Tårgas mot egyptiska demonstranter. Hundratals demonstranter tog på fredagskvällen till gatorna i Kairo och flera andra egyptiska städer för att demonstrera mot president Abd al-Fattah al-Sisi och korruption på hög myndighetsnivå.

Sport

00.24 Våldtäktsanklagad stjärna får sparken. I elva dagar var Antonio Brown en New England Patriots-spelare. Nu bryter klubben med stjärnan, som anklagas för våldtäkt och sexuella övergrepp.

Kultur

06.54 Bortglömt verk av Andy Warhol säljs i Uppsala. Ett verk av konstnären har återupptäckts på svensk mark och auktioneras ut i december, meddelar Uppsala auktionskammare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!