– Det var en spontan idé! säger hon och skrattar där hon står i mörkret utanför kyrkan. Men på onsdag kväll klockan 19 ska här spridas ljus – för ensamkommande flyktingbarn och för andra barn som har det tuffare än andra. Besökarna på konserten – där artisterna Carina Perenkranz och Marcus Fyrberg framför julsånger– uppmanas att ta med sig en julklapp avsedd för barn i olika åldrar. Men det går bra att komma dit ändå, för att lyssna på musiken.

– Kanske har man en fin barnbok som passar en flicka som är 5-10 år, då skriver man det på paketet, säger Helena Bruhn som själv sjunger och till vardags har god vana av att fixa olika tillställningar. Hon arbetar nämligen som show- och visningsproducent på Kolmårdens djurpark.

– Jag arbetar bland annat med Bamses värld, berättar hon.

Artikelbild

| Spontan idé. Helena Bruhn fick en spontan idé: Varför inte ordna en gratis konsert och samla in julklappar till barn? Så hon bokade kyrkan i Krokek, där tillställningen hålls på onsdagskvällen.

När hon kontaktade Svenska kyrkan med sin idé fick hon respons direkt. Även Carina Perenkranz och Marcus Fyrberg hakade på, och bidrar ideellt till underhållningen som inleds med att prästen i Krokek säger några i sammanhanget väl valda ord. Tanken är att julklapparna ska utdelas via kyrkan till barn i Norrköping.

Hur många julklappar som inkommer är svårt att sia om, men ju fler som skänks desto fler barn får en glad överraskning på julafton.

– Ofta händer det att man skänker pengar till välgörenhet, men det kan vara kul med paket istället, säger Helena som marknadsfört initiativet på sociala medier och via lokal affischering.