Ozzy är en gatuhund från utlandet som nyss kommit till Sverige. När han skulle lämnas över från djurtransporten till sin nya ägare i Norrköping så slet han sig och försvann från platsen. Men i dag vid 16-tiden fångades äntligen Ozzy in, enligt Facebooksidan Missing Dog Östergötland. I ungefär två veckor har hunden varit lös och föremål för stort engagemang på Facebook och andra sociala medier. Ozzy fångades in i de trakterna i Lindö han har hållit till de senaste två veckorna. Buren han fångades i är gjord av byggstaket som är utlånade av ett företag.

– Jag satt 40-50 meter ifrån bakom en skärm med ett snöre snöre kopplat till dörren. Så märkte vi att Ozzy var längst in, då drog jag igen dörren, säger Tomas Söderberg som tillsammans med flera andra personer jobbat mycket för att fånga in Ozzy.

Hunden skällde och morrade lite men verkar ha accepterat sitt öde; att han åkte fast.

– Han är väl kanske inte nöjd, men har iallafall kapitulerat.

Ozzy var svårfångad, verkar vara en smart hund?

– Det är ju en gatuhund som vet att hålla sig undan. Men han är helt är ofarlig.

Vilket skick är han i?

– Ser ut att må bra, har ju fått riktigt god mat under de här dagarna. Älgben, rådjussadel och älgfärs. Många har skänkt mat.

Många har engagerat sig, hur känns det?

– Det hjälper inte att göra sådant här ensam. Många delar och talar om på Facebook var han befinner sig och så, det är jättebra. Meningen är att alla ska hjälpas åt. Alla är lika delaktiga kollektivt.

Vad händer med Ozzy nu?

– Nu väntar vi på att polisen ska komma och hämta honom.

Hur var känslan när ni äntligen lyckades fånga honom?

– Lättnad såklart. Men även: vad ska vi göra nu om dagarna?