Samma dag som centerledaren anlände till Norrköping hade även Himmelstalundsgymnasiet "poängjakt". En av sakerna som gav poäng var att fria till någon, och varför inte passa på tänkte Nora Lind som gick ner på knä framför Annie Lööf.

– Jag friade men jag hade ingen ring så jag tog den här hårtofsen istället. Men hon sa ja, säger Nora Lind som nu får rösta i sitt första EU-val.

– Det är mycket kärlek när jag kommer ut och träffar människor. Mycket positiva ord och värme, inte bara av solskenet. Och det är en stor skillnad mot den hårda stämning som ibland kan råda på sociala medier, säger Annie Lööf (C).

Artikelbild

| Väljare kunde själva få ställa frågor, vilka som helst, till Annie Lööf.

Utöver att bli friad till, och ta många selfies med intresserade, kunde väljarna även ställa frågor till partiledaren.

– Idag har många frågor handlat om miljö och klimat. Jag blir också väldigt berörd av de unga kvinnorna som kommer fram och frågar om jämställdhet. I tidigare valrörelser känner inte jag att frågan har varit lika aktuell men idag känner nog många kvinnor att jämställdheten är hotad. Det är bra att frågan kommer upp på agendan igen, säger Annie Lööf.

Enligt en nyligen genomförd opinionsmätning är centerväljarna de mest EU-vänliga. Anne Lööf tror att det beror på att väljarna ser fördelarna med EU.

– Våra väljare ser samarbetet som en bra sak. Att vi kan resa och jobba utan problem i hela EU. EU är en fördel för landsbygden och för att bönderna säkerställs kunna producera sund och säker mat. Våra väljare ser inte slutenhet och nationalism som en lösning, utan samarbete.