Företaget satsar på en ny tankstation

Qstar satsar vidare i Östra Husby. En ny automatstation har öppnats.

Sara Johansson tankar bilen i Östra Husby.

Sara Johansson tankar bilen i Östra Husby.

Foto: Rikard W Larsson

Norrköping2019-11-14 16:47

Qstar startade med en automatstation i Östra Husby redan 1990. 29 år senare placeras ytterligare en mack i samhället.

– Det som är roligt med den nya är tidpunkten att stationen invigs bara några månader innan vi drar igång vårt 30-årsjubileum. Det var inte planerat, utan det bara föll sig på det viset, Ann-Sofi Magnusson, marknadsansvarig.  

Den nya anläggningen, ett stenkast från länsväg 209, är större och mer anpassad för traktorer och tung trafik. Tills vidare kommer den lilla orten ha två stationer igång. På sikt kommer dock den nya anläggningen, med möjlighet att tanka bensin, diesel, biodiesel och Adblue (vätska för avgasrening) att ersätta den andra macken vid Ica Supermarket.

Under en regntung och mulen torsdagförmiddag i mitten av november rullar kunderna in stötvis i gråvädret.

– Att vi har automatstationer i Östra Husby är bra. Alternativen att tanka här ute är få, säger Sara Johansson, Jonsberg.

Inom loppet av tre minuter rullar lika många personbilar in på stationsområdets nya svartblänkande asfaltsytor. Bakom ratten i ett av fordonen sitter Björn Sederström, Stummelsätter, Vikbolandet. Han hävdar att möjligheten att kunna tanka lokalt är nödvändigt för bygden. Han brukar åka de 15 kilometrarna från bostaden när reservlampan lyser rött.

– Det är bättre att göra så tycker jag än att ha en bensindunkar ståendes hemma, berättar Björn.

Qstar finns numera på 340 orter över hela Sverige. Från större stationer intill Europavägar till den lilla pumpen på landet. 

Qstars nya automatstation ligger nära länsväg 209.
Qstars nya automatstation ligger nära länsväg 209.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!