Som vi tidigare rapporterat så har Norrköpings kommun mottagit ett medborgarförslag gällande tider för allmänheten på löparbanor inomhus. Förslaget tillstyrks nu inför Kultur- och fritidsnämndens sammanträde den 20 mars.

– Vi tycker det känns rätt att kunna erbjuda allmänheten mer träningsmöjligheter inomhus, säger Viktor Månsson, enhetschef för anläggningar och uthyrningar på kultur- och fritidskontoret.

Sedan tidigare har Norrköpingsborna kunnat utnyttja löparbanorna i Himmelstalundshallen på dagtid under vinterhalvåret. Nu är förslaget att hallen ska öppnas upp även på kvällstid.

– På dagtid har ju de flesta säkert annat för sig och kan inte utnyttja träningsmöjligheterna i hallen, säger Månsson.

Löparbanorna ska vintertid finnas tillgängliga när det inte är andra arrangemang inbokade, som till exempel Vita Hästens hockeymatcher.

– Det är viktigt att poängtera att det inte rör sig om medlemmar i idrottsföreningar, det är allmänheten som får tillgång till banorna, säger Viktor Månsson.

Enligt Kultur- och fritidskontoret kommer det här förslaget inte innebära några ekonomiska konsekvenser.

– Det tittar vi alltid på och i det här fallet anser vi inte att det kommer kosta något för kommunen.

Under vintern finns det även fullmåtts löparbanor inne i Stadium Arena, men här har inte kommunen rätten att upplåta anläggningen för allmänheten.