– Det är många som arbetat hårt för att det här ska bli verklighet. Personligen är jag riktigt nöjd med de öppna ytorna vi har skapat och den vackra kristallkronan. Nu har det blivit som en härlig torgkänsla fast inomhus. Faktum är att det var ungefär så här det såg ut när Linden öppnade 1977, berättade centrumledaren Lovisa Lindholm.

Renoveringen har tagit mer än ett år och kostat en bit över 100 miljoner kronor.

– Bara att slipa golven har kostat en hel del. Sedan har vi flyttat rulltrapporna och hissarna för att skapa mer öppna ytor. Toaletterna har också fräschats till plus mycket annat. Det fantastiska är att vi och alla hantverkare har lyckats göra det mesta när vi har haft öppet, sa Lindholm innan det var dags att klippa bandet och officiellt öppna ”nya Linden”.

Artikelbild

| Linden nyinvigdes på söndagen med stora öppna ytor som ska ge mer av en ”torgkänsla”.

Tanken är förstås att ännu fler kunder ska hitta till Linden.

– Den renovering vi har gjort var verkligen välbehövlig. Nu är Linden ett modernt köpcentrum och mycket mer tillgängligt. Självklart är målsättningen att ännu fler kunder ska vilja besöka oss, sa Lovisa Lindholm.

Det var många Norrköpingsbor på plats när Peter Johansson, Matilda Grün och Bruno Mitsogiannis började sjunga och spela. Matilda berättade mellan två låtar att hon ofta var på Linden i yngre år, men då mest kanske för att spana på snygga killar.

Förutom den välsjungande trion bjöds det på uppvisning av Dansakademin, bubbel, popcorn, ansiktsmålning och mycket annat.