Förslaget fastställs vid representantskapsmötet den 25 januari. På två listor, för södra och norra valkretsen, finns 47 nominerade på vardera lista. Några namn förekommer på båda listorna.

– Vi har två valkretsar för att få med så många namn som möjligt. Som väljare har man rätt att ta vilken lista man vill, säger valberedningens ordförande Hans Lundin som valt att inte kandidera i kommunvalet.

Valresultat och personröstning avgör till slut vilka som ska representera i fullmäktige, där S i dag har 45 mandat.

Artikelbild

| Toppkandidat. Kommunalrådet Kikki Liljeblad, 42, placeras som andra namn på fullmäktigelistorna som ska fastställas den 25 januari.

Åldrarna på kandidaterna är från 20 år (Alexander Winge) till 80 år (Sylva Bjurhamn Hedell). Först på listorna står kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist och tvåa är stadsplaneringsnämndens ordförande Kikki Liljeblad.

– Vi bedömer att vi har en mix av erfarenhet och av nya, fräscha kandidater, säger valberedningens ordförande Hans Sundin. Riksdagsledamot Theresa Carvallo har avböjt att kandidera eftersom hon prioriterar uppgiften som småbarnsmamma, men däremot finns riksdagsledamot Mattias Ottosson med som nionde namn på en av listorna.

– Vi vill ha med en person som har anknytning till riksdagen, säger Hans Lundin.

Socialnämndens ordförande Roger Källs nominerades inte i inledningsvis, men nu har valberedningen plockat med honom som nionde namn på södra listan.

Artikelbild

| Toppman. Olle Vikmång, 36, partiombudsman för S i Norrköping, är tredje namn på södra valkretsens lista.

– Roger är en bra kandidat för oss, säger Hans Lundin och antyder att en försenad nominering gjorde att Roger Källs inte kom in i handlingen redan från början.

På fjärde plats på södra listan finns 24-åriga Maria Sayeler, tidigare SSU-bas i Norrköping.

Artikelbild

| Framtidshopp. Maria Sayeler, 24, återvänder till Norrköping efter studier i Stockholm och är fjärde namn på södra valkretsens lista.

– Hon har studerat vid Stockholms universitet, och hon är en person vi tror mycket på. Hon är ett riktigt bra namn, säger Hans Lundin.

En mycket erfaren politiker har placerats på femte plats på norra listan: Göran Färm, 68, tidigare kommunalråd och EU-politiker. Nu är han styrelseordförande i gruvprospekteringsbolaget Beowulf Mining, som söker bearbetningstillstånd för en betydande järnmalmsfyndighet i Jokkmokk – men han hinner även engagera sig i politiken.

Artikelbild

| Regiontopp. Regionråd Kaisa Karro, 30, toppar Norrköpings lista till regionfullmäktigevalet.

– Vi har jobbat i fyra månader med listorna och tycker vi nått ett bra resultat, säger Hans Lundin.

Valberedningen har även föreslagit en lista till regionfullmäktige-valet, som toppas av regionråd Kaisa Karro med Thomas Idenäs som andra namn och Eva Andersson på tredje plats.