Den 7 september fyller Norrköpings kappsimningsklubb, NKK, 100 år men redan nu uppmärksammas jubileumsklubben med en unik och taggig hyllning i samband med årets upplaga av kaktusplanteringen.

– Det går inte att beskriva, det är en stor ära att vi fått den här utmärkelsen, säger NKK:s ordförande Mattias Haag.

Jennie Dahlqvist och Karin Johansson arbetar på kommunens växthus på Sylten och har varit ansvariga för planering, skötsel och plantering av kaktusarna i Carl Johans park. I samråd med NKK togs en skiss fram som man sedan utgått från när man valt typ och färg på plantorna.

Artikelbild

| NKK:s ordförande Mattias Haag och tekniska nämndens ordförande Karin Jonsson (C) under invigningen.

Planteringsarbetet har pågått under en dryg månad men nu när det är klart sköter det mesta sig självt.

– Det är en fördel att arbeta med kaktusar, de är rätt tacksamma och behöver inte vattnas så mycket, säger Karin Johansson och ler.

Mattias Haag på NKK är imponerad av slutresultatet.

– De har fångat temat väldigt väl. Den innehåller både vågor, vatten och virvlar och sen vår logga där i mitten, det är ett otroligt välgjort arbete, säger han.

Artikelbild

| Jennie Dahlqvist och Karin Johansson från kommunens växthus.

Det är inte första året som NKK ansökt om att få pryda kaktusplanteringen men lägligt till klubbens jubileum föll slutligen valet på simklubben. Under invigningsceremonin lästes årets motivering upp av tekniska nämndens ordförande Karin Jonsson (C) och elever ffrån Hagaskolans musikklasser bjöd på stämningsfull sommarsång.