Att Karl Magnus Peurell är Norrköpings "meste" guide är ingen nyhet. Men nu, 90 år fyllda, funderar Karl Magnus Peurell på att runda av karriären.

– Det har blivit åtskilliga hundra guidade turer genom åren, säger han.

– Närmare tusen än 500. Fast jag kallar dem snarare vandrande kåserier. Det gäller att försöka prata på ett vanligt sätt. Inte bara en massa rabblande av fakta. Det är fortfarande väldigt roligt men det går inte lika lätt som förr. Nu är det dags att trappa ned. Om det inte dyker upp några särskilt intressanta uppdrag förstås. På så sätt ska man kanske aldrig säga aldrig.

I maj månad ledde Karl Magnus Peurell två guidade turer i regi av Föreningen Gamla stan. "Från torg till torg" respektive "Från park till park". Båda lockade gott om deltagare. Den första turen gick från Nya torget till Tyska torget medan den andra täckte in området mellan Strömparken och Olaiparken.

– För oss var det väldigt roliga att, genom Karl Magnus, få visa upp den här delen av centrala Norrköping. Det finns så mycket fint i Norrköping och Gamla stan är en del av det, säger Helene Ådahl, sekreterare i föreningen.

– Vi har arrangerat guidade visningar förr. Efter några års uppehåll kom vi igång igen förra året och nu siktar vi på en fortsättning i framtiden.

Gamla stans ordförande Mattias Kleist delade ut blommorna tillsammans med Helene Ådahl och Reijo Rantanen.