Deras musikerliv ser lite olika ut. Ulrika Lindholm förvandlas bakom gitarren till partytrubaduren Spader dam. För Chistian Lindholm är det tillsammans med dansbandet Highlights som han de senaste 15 åren stått på scenen.

– Det som skiljer oss åt är att Ulrika oftast är själv när hon är ute och spelar. Jag har ju alltid mina bandkollegor. Men vi har också en förståelse för varandras jobb som kan vara svår om man inte är musiker, säger Christian.

– Det blir många kvällar och helger borta från varandra, så är det i underhållningsbranschen. Men vi är också lediga samma dagar. Så det har blivit att vi får ha söndagsmys istället för fredagsmys, säger Ulrika.

Artikelbild

| De vet inte om det kommer att vara Finspång förevigt. Men just nu tänker de inte heller att det bara skulle vara för en period.

Paret träffades för 12 år sedan när de båda studerade på musikhögskolan i Örebro. Och vem vet om de hade träffat varandra utan musikstudierna? Ulrika är nämligen från Söderköping och Christian från en by i Jämtland.

– För ungefär tre år sedan började vi fundera på att flytta närmre min familj i Söderköping och Highlights som har basen i Norrköping. Men ingen av oss var sugna på att kapa banden till Örebro. Vi började titta på de olika orterna på den här sidan Norrköping och fastnade för Finspång. Här kan man lätt åka till både Örebro och Söderköping, säger Ulrika.

De hade många gånger passerat igenom Finspång under resorna mellan Norrköping och Örebro. Då tyckte de både att det såg ganska trist ut men när de hittade den vita villan i Viggestorp var det inget snack om saken. Att Finspång sedan visade sig vara finare än vad de först trott gjorde bara saken bättre.

– Mina vänner i Motala kan säga "vi har ju iallafall vattnet", men det har vi ju här i Finspång också. Nere vid slottet är det fantastiskt fint. Det är synd att folk inte vet om det, säger Christian.

Artikelbild

| När Ulrika står på scenen som Spader dam både sjunger hon och spelar gitarr.

Att tempot är lugnare i Finspång än i Örebro är bara en bonus. Som turnerande musiker blir det många dagar iväg hemifrån.

– Det är ett väldigt hektiskt och intensivt liv. Och även om det såklart är roligt är det skönt att komma hem och känna att man varvar ner, säger Christian.

Artikelbild

| Christian berättar att för honom så är Finspång Östergötlands eget Norrland. "Det kändes direkt som hemma i Jämtland".

– Det är klart att man offrar en del av trygghet. Men man lever ju verkligen. Så många människor jag mött och städer jag sett som jag annars inte hade. Christian har ju till och med fått vara med i Melodifestivalen - och jag fick följa med på efterfesten, skrattar Ulrika.

– Ja, man blir kanske inte rik på pengar - men på upplevelser, säger Christian.