Tiggare misshandlad när hon vägrade sälja sex

Den 39-årige mannen tvingade en ung kvinna att prostituera sig. När hon vägrade att sälja sex blev hon misshandlad.

En 39-årig man har dömts för koppleri och misshandel.

En 39-årig man har dömts för koppleri och misshandel.

Foto: Arkivbilder

Östergötland2019-12-02 19:30

39-åringen och kvinnan kom till Sverige för att tigga. Men pengarna som kvinnan fick in på att tigga tog 39-åringen hand om. Efter en tid begärde 39-åringen att kvinnan skulle börja sälja sex. Eftersom hon varken hade några pengar eller någon mobiltelefon kände hon sig tvingad att göra som 39-åringen sade. 

Den 6 oktober i år körde 39-åringen kvinnan till en sexköpare i Norrköping som betalade 1 000 kronor för att ha sex med henne. Pengarna lade 39-åring beslag på. När mannen krävde att kvinnan skulle sälja sex till ytterligare en man samma dag vägrade hon. Under färden tillbaka till Linköping blev 39-åringen våldsam och slog till kvinnan i ansiktet.

Dagen därpå släppte 39-åringen av kvinnan vid en livsmedelsbutik i Linköping för att hon skulle tigga. När mannen lämnat henne vände hon sig till en förbipasserande som larmade polisen. 

Linköpings tingsrätt har nu dömt 39-åringen för koppleri och misshandel till fängelse i sex månader. Tingsrätten skriver i domen att det är bevisat att mannen, som ska betala 18 250 kronor i skadestånd, misshandlade kvinnan för att hon inte ville sälja mer sex. 

Åklagaren hade begärt att 39-åringen efter avtjänat straff skulle utvisas ur landet. Enligt tingsrätten finns det dock inte skäl att anta att mannen kommer att göra sig skyldig till fortsatt brottslighet och därför lämnas yrkandet om utvisning utan bifall. 

48-åringen som köpte sex av kvinnan döms att betala 50 dagsböter.    

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!