Det här kan så klart vara smidigt. Jag behöver inte oroa mig att någon annan, utöver mina kollegor, ska ta sig in på mitt kontor och stjäla mina pennor och häftapparater. Jag kan också försöka lära mig att moonwalka när jag väntar på att mikron ska värma min lunch, utan att behöva tänka på att uppfattas som normal (att jag skulle lura mina kollegor att jag har alla pommes frites på plåten är försent sedan länge). För de låsta dörrarna håller de utan nycklar på behörigt avstånd.

Men det här är också en av de största sorgerna med vårt kontor – det håller folk på avstånd. Det känns nästan som att vi befinner oss i limbo när vi sitter i våra arbetsrum och sedan gör utflykter ut i verkligheten när vi når Finspång via en trappa.

Kanske inbillar jag mig bara att det var bättre förr. Jag ser framför mig att det var svängdörr in på redaktionen med folk som kom med tips eller bara behövde prata av sig lite. Idag fungerar det inte på det sättet längre och att vi journalister är svåra att nå är inte en bra sak. Vi är till för att granska oegentligheter, belysa hjältedåd och förklara krångliga förändringar. Men hur kan vi göra det om ingen vet vilka vi är eller har förtroende för oss? Hur bygger man en relation när man inte kan träffas?

Så jag har beslutat mig för att försöka låsa upp dessa dörrar som håller oss isär. Inte bokstavligen, för så många nycklar kan vi inte dela ut till finspångarna. Men vi kan förkorta distansen mellan oss och kanske kunna ge er en bättre inblick i vad det är som egentligen händer på den lilla, men ack så fantastiska, Finspångsredaktionen. Och det är under det namnet, Finspångsredaktionen, som det nu går att hitta oss på Instagram.

På det kontot får du följa oss som sitter på redaktionen. Både genom våra systemkameror när vi är ute på jobb, men även genom våra mobilkameror på kontoret eller var annars vi hittar ett ögonblick som vi vill dela med er. Det blir kanske inte den där svängdörren, men det blir åtminstone ett fönster att se varandra ifrån. Förhoppningsvis kan ni via det här fönstret få en bättre inblick i vår vardag – och kanske även en bättre inblick i vad det är som händer i Finspång?

Glad påsk önskar Ida, Inger, Magnus och Mikael på den, idag, digitala Finspångsredaktionen.