Vd:n förvånad över hårda kritiken

"Jag har hela tiden sagt att allt ska gå rätt till och på ett rättvist sätt", säger Vallonbygdens vd Hans-Erik Olofsson.

Vallonbygdens vd Hans-Erik Olofsson är förvånad över den kritik som nu lyfts fram. "Det är tråkigt att höra, det är inte så jag vill upplevas som chef", säger han.

Vallonbygdens vd Hans-Erik Olofsson är förvånad över den kritik som nu lyfts fram. "Det är tråkigt att höra, det är inte så jag vill upplevas som chef", säger han.

Foto: Mikael Grip

Finspångs kommun2019-11-14 08:00

Vallonbygdens vd Hans-Erik Olofsson låter nedstämd när han får till sig kritiken från nuvarande anställda och tidigare anställda. Att det är dålig stämning på jobbet och att han "kör över" folk och inte lyssnar när det förs fram åsikter är inget han håller med om.

– Det är tråkigt att höra, det är inte så jag vill upplevas som chef. Min känsla är att vi är på väg åt rätt håll och att stämningen är riktigt bra. Jag är förvånad över att det här kommer just nu. Har folk den uppfattningen kan jag inte göra mycket åt det, säger han efter en stunds tystnad.

Tar du till dig de anställdas åsikter?

– Alla har kunnat komma med åsikter. Sådant jag förhandlat med de fackliga organisationerna om blir mer av informationskaraktär och ganska formella möten. 

Det fanns ett förslag på omorganisation som var mer förankrat bland personalen?

– Ja, men det sa styrelsen nej till, eftersom vi skulle bli för mycket personal i förhållande till våra arbetsuppgifter.

Du har inte märkt av något missnöje?

– Nej, jag har hela tiden sagt att allt ska gå rätt till och på ett rättvist sätt. Vi har förhandlat som vi ska ha och följt den tidsplan vi satt upp tillsammans med de fackliga organisationerna. 

Är du nöjd med hur du hanterat omorganisationen?

– Uppdraget jag har från styrelsen är att se till att vi blir 17 anställda plus en hantverkargrupp och då måste jag genomföra det. Sedan ska vi följa upp hur det fungerar med den nya bemanningen och det vet personalen om, säger Hans-Erik Olofsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!