Nu ska de bygga klart gång- och cykelvägen

Nu byggs gång- och cykelvägen mellan Finspång och Svärtinge klart, vilket gör att den kan knytas ihop med Norrköpings kommun.

Nu byggs gång- och cykelvägen klart mellan Finspång och Svärtinge. Det rör sig om sträckan i närheten av Kolstad, in till Svärtinge.

Nu byggs gång- och cykelvägen klart mellan Finspång och Svärtinge. Det rör sig om sträckan i närheten av Kolstad, in till Svärtinge.

Foto: Magnus Johansson

Finspångs kommun2019-10-05 20:00

Det har saknats en sträcka för att gång- och cykelvägen mellan Finspång och Norrköpings kommun ska bli helt komplett.

– Det rör sig om en del i närheten av Kolstad och in till Svärtinge, där det helt saknats gång- och cykelväg. Arbetet inleds nu och det innebär att gång- och cykelvägen kan knytas ihop med Norrköpings kommun, säger Helena Wastesson, trafikstrateg i Finspångs kommun.

Hon påpekar att det görs för att få de boende i området och de som använder gång- och cykelvägen ska få en tryggare trafikmiljö.

– Nu blir det möjligt att cykla hela vägen från Borggård och Hällestad till Norrköpings kommun, betonar Helena Wastesson.

Delar av sträckan byggs på befintlig väg.

– Självklart vädjar vi till trafikanterna att ta det lugnt när de passerar området under perioden som arbetet pågår. Vi räknar med att allt ska vara klart före årsskiftet.

Det ska även göras i ordning en sträcka i närheten av Melby, där det fortfarande är grusad väg.

– Det är en sträcka som inte är helt färdigställd. Vi för diskussioner med Trafikverket i frågan och förhoppningen är att detta ska åtgärdas så snart som möjligt, konstaterar Helena Wastesson.

Det byggs även en ny gång- och cykelväg utanför Bildningen.

– Det görs för att knyta ihop cykelvägarna från Högklint-, Nyhem-, och Viggestorpshållen. Trafiksäkerheten förbättras, eftersom inte Kalkugnsvägen/Finnvedsvägen behöver korsas. Kommunens prioriterade mål är att öka trafiksäkerheten, säger Helena Wastesson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!