Kändisar spelade för att få bort skitsnack

Många kändisar deltog när Locker Room Talk och Jimmy Durmaz anordnade välgörenhetsmatch för att uppmärksamma arbetet mot skitsnack.

Shanga Aziz i Locker Room Talk betonar vikten av att så många tar ställning för organisationens budskap att få bort skitsnacket.

Shanga Aziz i Locker Room Talk betonar vikten av att så många tar ställning för organisationens budskap att få bort skitsnacket.

Foto: Magnus Johansson

Finspångs kommun2019-11-12 08:00

Anja Pärson, Kajsa Bergqvist, idrottsminister Amanda Lind (MP) och energiminister Anders Ygeman (S) var några av de välkända profilerna vid organisationen Locker Room Talks och fotbollsproffset Jimmy Durmaz välgörenhetsturnering i fotboll i Subtopia i Stockholm i helgen.

Vad betyder ett sånt här initiativ för framtiden?

– Det är helt avgörande, att så här starka profiler så tydligt tar ställning för Locker Rooms Talks budskap att få bort skitsnacket från omklädningsrum, betonar Shanga Aziz i Locker Room Talk.

Flera av organisationens ungdomsambassadörer uppmärksammades i samband med matchen.

– Jättekul att ett 30-tal Finspångsbor kom till matchen efter att ha skjutsats fram och tillbaka av Janne på Barks buss. Det är i Finspång vi har våra hjärtan, säger Shanga Aziz.

Det som började som ett litet UF-företag har vuxit till något mycket större under de senaste åren. Med stöd av åtta miljoner kronor från Allmänna arvsfonden har personalstyrkan utökats.

– Vi är åtta anställda i nuläget. Sedan har vi en–tre volontärer i varje distrikt i Sverige. Målet är att vi ska träffa och utbilda 21 000 killar under tre års tid.

Vid helgens fotbollsturnering – spelade resultaten någon roll?

– Inte vad matcherna blev, däremot att matcherna spelades och att så många vill hjälpa till med att föra ut vårt budskap. Alla människor ska kunna leva sida vid sida, skitsnack är inte okej. Vi hoppas att turneringen kan bli en tradition, konstaterar Shanga Aziz.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!