Anna Söderberg och hennes mamma Marie Söderberg samt pappa Stefan Källgren har ägt och drivit Alléhotellet i 18 år. Att Anna vill göra något annat och ska börja jobba i maken Jörgens företag, har vi skrivit om tidigare.

Från och med 1 december är Alléhotellet historia för Anna och hennes familj. Det är då framtiden tar vid, när Anna Carlsson och Susanne Esping med deras respektive familjer (Carlsson/Åkerlund och Esping/Clausen), tar över ansvaret för de 14 rummen på Östermalm.

– Det känns både spännande och lite nervöst. Ingen av oss har erfarenhet att driva hotellrörelse sedan tidigare. Men vi känner varandra sedan lång tid tillbaka och kan varandras fördelar och brister, berättar Anna Carlsson.

Artikelbild

| Snart tar de nya ägarna över Alléhotellet.

Med sig på resan har den rutinerade kocken Pelle Johansson som drivit restaurang under många år.

– Jag följde med hit och tittade på utrustningen i köket och den såg bra ut. Jag kommer att jobba här som anställd. Det känns riktigt bra, förklarar Pelle.

Anna och Susanne berättar att det varit helt avgörande att ha Pelle med på tåget.

– Ja, han blir vårt ansikte utåt, säger Susanne som kommer fortsätta sitt arbete som sjuksköterska.

Artikelbild

| Från en familj till två andra familjer. Anna Söderberg, Marie Söderberg och Stefan Källgren lämnar efter 18 år över till Susanne Esping och Anna Carlsson familjer. Med på bilden är också kocken Pelle Johansson, som ska ha ansvaret för att utveckla köksverksamheten.

Anna däremot kommer att ta tjänstledigt från sitt arbete på Siemens i ett halvår för att kunna satsa helhjärtat på hotellrörelsen.

– Det blir jag och Pelle som kommer att vara här och jobba. Det är oss man möter när man kommer hit, poängterar hon.

En och annan ny idé om hur verksamheten kan utvecklas finns också.

– När det gäller själva hotellverksamheten kör vi bara vidare på det vinnande koncept som redan finns. Däremot har vi en del tankar om köket och maten, säger Susanne.

Catering, konferensverksamhet, dopkaffe, begravningskaffe, smörgåstårtor och pensionärsträffar är några av alla idéer som flyger över bordet.

– Matlådor till pensionärer och de kan till och med komma hit och äta om de vill. Det finns 20 matplatser här, säger Pelle och sveper med ena handen över rummet.

Anna Söderberg känner att hon lämnar över Alléhotellet i goda händer.

– Ja, av de som varit intresserade tycker jag att Anna och Susanne har stuckit ut på ett positivt sätt. Kul med nya krafter som har goda idéer. Det känns riktigt bra i magen.

Det kan finnas ytterligare en uppsida med att Pelle Johansson, också känd som sångare och låtskrivare i bandet Kalle Baah, börjar jobba på Alléhotellet.

– Haha, ja, det känns som en nytändning. Nu har jag till och med orkat skriva nya låtar. Det är på tiden, säger han med ett leende.