Josef gjorde årets "uppoffring" för klubben

Josef reste tolv timmar enkel resa för att rädda kvar sitt lag i division 3. "Det var värt varenda minut", säger han.

Marcus Persson, tackar Josef Gustafsson (t.v) till att ha gjort årets "uppoffring" i Torstorps IF. "Josef visade vägen under hösten och hade stor del i att vi kunde hålla oss kvar", säger han.

Marcus Persson, tackar Josef Gustafsson (t.v) till att ha gjort årets "uppoffring" i Torstorps IF. "Josef visade vägen under hösten och hade stor del i att vi kunde hålla oss kvar", säger han.

Foto: Privat

Finspångs kommun2019-11-19 13:00

Nyligen utsågs Josef Gustafsson till att ha gjort årets "uppoffring" för sitt Torstorps IF.  När laget i hans hjärta höll på att åka ur division 3, var valet enkelt.

– Ja, det kändes inte bra att stå vid sidan och inte göra något. Det blev några långa resor, konstaterar Josef.

Våren och sommaren gick inte riktigt som det var tänkt. Torstorp hamnade i bottenstriden i den jämna serien. Efter många säsonger i laget flyttade Josef i februari 2018  till Oslo för att arbeta i fastighetsbranschen med sitt eget företag.

– I somras blev saknaden efter fotbollen och killarna i laget riktigt stor. Samtidigt hade laget problem med resultaten, så jag bestämde mig för att hjälpa till under hösten. Det var inte lätt att frigöra tid, men jag försökte göra mig tillgänglig till både träningar och matcher, berättar Josef.

Ödesmatchen i sista omgången spelades i Jönköping mot redan klara seriesegraren IK Tord i slutet av september.

– Dagen innan match hade jag extremt mycket att göra på jobbet och arbetade mellan 06 och 24. Jag fick tag i en nattbuss från Oslo till Stockholm som tog åtta timmar. Det blev kanske en timmes sömn på bussen, säger Josef med ett skratt.

Efter det blev det en och en halv timmes tågresa till Norrköping, där lagkompisarna mötte upp för bussresan till Jönköping. 

– Vilken match vi gjorde. Det gick bra och vi vann, säger Josef som också är känd som en pådrivare på planen från sin högerbacksposition.

Segern med 2–1 gjorde att Torstorp klarade sig kvar utan att behöva kvalspela.

– Jag har en ganska energisk spelstil och det är klart när de andra i laget vet vad jag gjort för att vara med, då kanske de också ger det där lilla extra. Själv ville jag inte åka 84 mil enkel resa och förlora. Nu när vi vann och klarade oss kvar var resan värd varenda minut. Jag åkte tillbaka till Norge efter slutsignalen och det gjorde jag med ett leende på läpparna.

Totalt blev det fem matcher för Josef. På de matcherna gjorde han fyra mål. Ett bra facit för en högerback.

– Ja, verkligen. Jag har inte gjort så många mål sammanlagt under alla tidigare säsonger och jag började i A-laget 2012.

Att suget efter fotboll och Torstorps IF är stort går inte att ta miste på.

– Nej, det finns så mycket kärlek i den klubben. Jag är 25 år och har tänkt spela fotboll tills jag är 40. Men jag har inte bestämt hur jag ska lösa det nästa säsong, säger årets "uppoffrare" i Torstorps IF.

Karta: Torstorp
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!