Hon axlar rollen som ny bibliotekschef

Efter 13 år på Siemens återvänder nu Therese Källholm till biblioteketsvärlden som ny bibliotekschef.

Therese Källholm, bibliotekschef, i sitt rätta element ute i biblioteket.

Therese Källholm, bibliotekschef, i sitt rätta element ute i biblioteket.

Foto: Linnéa Hellqvist

Finspångs kommun2019-10-08 19:00

I entrén till biblioteket i Kristallen i Finspång dyker Therese Källholm upp och presenterar sig som bibliotekschef. Det var den 1 oktober som hon officiellt axlade den nya rollen och har nu varit chef i drygt en vecka. När hon såg att det fanns en tjänst som bibliotekschef utannonserad blev hon nyfiken och beslutade sig för att söka.

– Jag tänkte "varför inte?". De uppdrag som biblioteken har ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Därför blev jag lockad att söka, och sen gick jag igenom hela anställningsprocessen och nu är jag här, förklarar hon.

Therese Källholm kommer från början från Katrineholm där hon tidigare arbetat på både skol- och filialbibliotek. För 13 år sedan flyttade hon till Finspång och började arbeta på Siemens med teknisk information. Nu återvänder hon till biblioteksvärlden.

– Det är ett spännande uppdrag, och jag tycker att det varit bra och lagom svårt. Så klart är det mycket att lära sig, det är en helt ny organisation, men personalen har varit öppna och generösa med sin information.

Framtiden för det nya biblioteket med Therese Källholm i spetsen ser hon ljust på. Målet hon vill arbeta vidare mot är att locka mer besökare till biblioteket.

– Jag vill ha många besökare som nyttjar våra tjänster. Programmet för hösten och vintern är under framtagning och jag hoppas att det lockar hit folk. Jag tror att biblioteket har en extremt viktig roll i samhället idag. Det är ett offentligt rum där alla är välkomna, det är viktigt att vi har dem platserna i samhället.

Efter 11 år på Siemens återvänder Therese Källholm till biblioteksvärlden och blir ny bibliotekschef.
Efter 11 år på Siemens återvänder Therese Källholm till biblioteksvärlden och blir ny bibliotekschef.
Karta: Finspångs bibliotek
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!