I klagomålet som de framfört skriftligt till kommunen framgår att de har varit noga med att informera både förskolan och köket som levererar maten att deras son är äggallergiker. Trots det hade han vid ett tillfälle fått kålpudding som innehöll ägg. När köket upptäckte misstaget och ringde till avdelningen, hade pojken redan ätit en del av portionen. Personalen kontaktade då vårdnadshavarna för att berätta om det som hänt. Vårdnadshavarna anser nu att rutinerna måste ses över och avslutar: "Detta ska inte behöva ske och hade kunnat leda till allvarliga konsekvenser för vår son".

– Det är jättetråkigt det som hände, det var den mänskliga faktorn. Nu tar vi till oss det här och stärker upp rutinerna. För vi ser verkligen allvarligt på det som inträffat och ber om ursäkt, säger kostchef Catharina Stenhammar.

Hon tillägger att recepten överlag ska ses över vilket innebär att ägg kommer att undvikas så långt det är möjligt. Dessutom kommer den information som de olika köken har om vilka allergener maten innehåller, också att skickas med ut till de enheter där man bedömer att behovet finns.

Artikelbild

| Franchiseföretagande finns i många branscher. Hotell och restaurang är två exempel.

– Är personalen tveksam kan de alltid också ringa till oss och få svar direkt. Tack och lov är det ändå inte vanligt att det blir så här. Vi har en beundransvärd personal och det serveras väldigt många olika specialkoster, tillägger Catharina Stenhammar.