En gripen misstänkt för försök till dråp

Polisen grep på torsdagsförmiddagen en 25-årig man i Finspång. Han har anhållits som misstänkt för försök till dråp.

En 25-årig man har anhållits som misstänkt för försök till dråp på Östermalm i Finspång.

En 25-årig man har anhållits som misstänkt för försök till dråp på Östermalm i Finspång.

Foto: Läsarbild: Jennifer Karlsson

Finspångs kommun2019-10-10 14:01

En 25-årig man har anhållits som misstänkt för dråpförsök efter ett bråk i en lägenhet på Östermalm i Finspång. Den misstänkte gärningsmannen greps i Finspång på torsdagsförmiddagen. 

– Det var helt odramatiskt och han följde lugnt med oss till arresten i Norrköping. Han begärdes under förmiddagen anhållen av åklagare, berättar Calle Jerrhage, förundersökningsledare vid polisens avdelning för grova brott.

Det var under onsdagskvällen som polis och ambulans larmades till en lägenhet på Östermalm i Finspång.

– Vi fick in det här som ett bråk i lägenhet. Det rör sig om en misshandel. En person uppgavs vara skadad. När vi kom dit var det lugnt, sa polisens presstalesperson Åsa Willsund.

Den misstänkte gärningsmannen hade lämnat lägenheten när polisen kom dit. Polisen spärrade av platsen och tekniker kallades dit. Polisen startade också omgående dörrknackning i området.

Offret för misshandeln, en man i 35-årsåldern, fördes med ambulans till sjukhus, med en sårskada. Från sjukhuset meddelades då att mannen fått lindriga skador. Vid 13-tiden på torsdagen ska mannen varit kvar på sjukhuset.

– Han har fått ett trauma mot huvudet. Vi ska snart åka till sjukhuset och förhöra honom igen för att ta reda på hur det här bråket har uppstått, säger Calle Jerrhage.

Det har funnits uppgifter om att gärningsmannen har använt en yxa under misshandeln?

– Ett föremål har använts, men vad det är vill jag inte gå in på. Vi ska prata med fler människor runt den här händelsen, fortsätter Calle Jerrhage.

I inledningsskedet inledde polisen en förundersökning gällande försök till mord. Det har nu ändrats till försök till dråp.

– Själva rubriceringen kan ändras över tid. Det åklagaren har bestämt sig för just nu är försök till dråp, förklarar Calle Jerrhage.

Någon timme efter händelsen sa Åsa Willsund så här:

– Vi vet inte med säkerhet hur skadorna har uppkommit, men en första bedömning av skadorna ser det ut som ett tillhygge har använts. På sättet som det har gjorts misstänker vi att den här personen skulle kunna ha bragts om livet vid det här tillfället.

Har förhören med den misstänkte 25-åringen gett något?

– Vi ska fortsätta förhören med honom under dagen. Han är hörd initialt och vi har förklarat för honom varför han är frihetsberövad. Jag skulle gissa att vi har en bättre bild av händelseförloppet under fredagen, säger Calle Jerrhage. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!