De hoppas att Finspångsborna är med

Välkommen att öppna era ateljéer och hem för allmänheten. Arrangörerna till den nya kultursatsningen hoppas nu på stort gensvar.

Jennie Lindh, initiativtagaren till konst- och kulturrundan öppnar sin trädgård och bjuder in allmänheten att titta på konst.

Jennie Lindh, initiativtagaren till konst- och kulturrundan öppnar sin trädgård och bjuder in allmänheten att titta på konst.

Foto: Inger Ramstedt

Finspångs kommun2019-09-21 17:00

– Vi vänder oss till alla kreativa personer, som vill visa upp vad de skapat. Det kan vara fotografer, författare, skulptörer, målare och illustratörer, exemplifierar Jennie Lindh, själv konstnär och entreprenör.

Det var hon som kläckte idén till det som kommer att äga rum i kommunen i början  av november, en konst- och kulturrunda, där tanken är att allmänheten ska kunna besöka både ateljéer och hem där det finns ett skapande. Evenemanget har fått namnet "Hitta hem".

Med sig "på tåget" har hon konstnären Marie Åkerlund, som även hon visar upp sina alster den här dagen. 

– Jag kommer själv att ha mitt hem öppet. Även trädgården ska inredas med olika typer av konst, tillägger Jennie.

På tomten har hon också det hon kallar en studiovagn där hon skulpterar i lera. Den kommer också att vara öppen. Sedan står förhoppningen till kommunens övriga kreativa personer. 

– Jag vet att det finns massor av amatörskapare. Jag fick kontakt med flera av dem när de  ställde ut genom konstföreningen, fortsätter hon.

De som känner intresse för att delta uppmanas i första hand att anmäla sig via kommunens hemsida. För kommunen nappade också på Jennies idé och tillsammans arbetar de nu fram ett anmälningsunderlag.

Någon begränsning i antalet anmälningar finns inte understryker Jennie och upplyser samtidigt om att det kommer att produceras en karta över vilka platser allmänheten kan besöka.

– Och evenemanget gäller alltså i hela kommunen, tillägger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!