Larmet om branden kom vid 20.30-tiden på onsdagen. Det som först rapporterades som en garagebrand, som enligt obekräftade uppgifter startat i en svetstank, spred sig snabbt på området.

Räddningstjänsten i Mjölby fick förstärkning från Räddningstjänsten i Östra Götaland för att bekämpa elden.

Totalt var ett 30-tal brandmän på plats och kämpade mot lågorna. Samtidigt samlades många människor ute på gatorna för att följa händelseförloppet.

Räddningstjänsten uppmanade tidigt alla som bor i närheten att stänga fönster, dörrar och ventilation, på grund av den kraftiga rökutvecklingen.

Polisen höll till en början ett säkerhetsavstånd från den brinnande byggnaden på 300 meter, detta på grund av explosionsrisk. Det avståndet ökades successivt under kvällen och flera höga smällar hördes från området.

– Fastighetsägaren säger att det finns många hyresgäster i byggnaden, flera både stora och mindre företag har sina kontor här. Även privatpersoner hyr och har sina bilar parkerade här. Flera bilar har man lyckats rädda och har fått ut dem, sade vår reporter Sune Johansson som befann sig på platsen och hade pratat med fastighetsägare Hans Bäck.

Vid 22.40-tiden började räddningstjänsten att evakuera boende i närheten.

– De evakuerade ska kunna få hjälp i Sya skidklubbs lokaler, säger Christian Lind, inre befäl vid Räddningstjänsten Östra Götaland.

Evakueringen av de boende i området var framgångsrik och enligt räddningstjänsten finns det inga rapporter om några skadade. Strax före midnatt var branden under kontroll.

– Vi har lite folk kvar på platsen men branden har lugnat ned sig, säger Christian Lind.

Arbetet på platsen kommer att pågå under hela natten och styrkorna kommer att byta av varandra för kontroll och eftersläckning.

– Vi kommer att vara där hela natten och under morgonen.