Jessica med succémusikalen till Göteborg

Jessica Stendahl från Norrköping får dubbla roller i "Sound of Music" i Göteborg. Sin egen plus några inhopp i huvudrollen.

Jessica Stendahl från Norrköping spelar hushållerskan fru Schmidt när "Sound of Music" nu har premiär i Göteborg.

Jessica Stendahl från Norrköping spelar hushållerskan fru Schmidt när "Sound of Music" nu har premiär i Göteborg.

Foto: Bo Håkansson

Kultur2019-10-02 11:00

Redan när klassiska musikalen "Sound of Music" tidigare gjorde succé i Stockholm fanns Jessica Stendahl med i ensemblen. Nu på lördag, den 5 oktober, är det premiärdags för uppsättningen på Lisebergsteatern i Göteborg. Jessica Stendahls huvudsakliga scenuppgift blir att gestalta baron von Trapps hushållerska, fru Schmidt.

– Jag kommer även att vara första inhoppare för Sara Axelsson i huvudrollen som Maria. Att det blir så i fyra föreställningar är redan klart. Det kan bli mera. Visst, arbetsbördan ökar men det ska bli kul och manuset är ganska lätt att lära sig, säger Jessica Stendahl under en paus i det intensiva repetitionsarbetet.

Men mest blir det alltså fru Schmidt.

– En roll jag verkligen känner för. Fru Schmidt är en rättskaffens kvinna med skinn på näsan. Samtidigt är en mycket varm person. Det är kombinationen jag vill plocka fram.

I höst fyller den älskade och flitigt spelade musikalen "Sound of Music" 60 år. Barnflickan Maria som bildar en barnkör med syskonskaran von Trapp, gifter sig med deras far, änkemannen von Trapp, och slutligen flyr undan nazisterna har berört en hel värld.

– En fantastisk historia som känns väldigt aktuell även i dag med tanke på hur det ser ut i samhället, säger Jessica Stendahl.

För den som vill ha en liten försmak av "Sound of Music" tipsar Jessica Stendahl om den lilla bakom-kulisserna-film hon själv spelade in i samband att musikalen sattes upp på Intiman i Stockholm ifjol. Finns på YouTube.

Karta: Norrköping
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!