Knickedick gårdsfest

Headline: Caesars

Betyg 3

Artikelbild

Dynamo, Norrköping 17/8

Norra Promenaden har öppnat Knickedick, men Sonic Surf City är det första band jag möts av när jag kliver in i konsertdelen av Dynamo. Ljudet är högt och skränigt – jag ångrar genast att jag glömde öronpropparna. Men det är ju också punk som det Norrköpingsbaserade bandet bjuder på, så kanske hör det oputsade soundet till.

Sångerskan Evelina Eliasson bryter av det gubbiga med sin lyftande karisma och energi. Hon gestaltar låtarna (”Driving in my Saab”) genom att till exempel hålla upp tamburinen som om hon körde.

Nästa band, Honungsvägen, visar sig vara mer i min smak. De var i början av året med i Göteborgs-Postens lista ”Tio artister du inte får missa 2019”, som även tipsade om Linn Koch-Emmery och Donika Nimani från Norrköping.

Artikelbild

Honungsvägen kan staden dock inte ta kredd för – bandet kommer nämligen från Umeå. Sångsättet påminner om Lalehs, fast musikstilen är annorlunda, långt mer vemodig.

Mer vackert och stämningsfullt vemod blir det med Oceans Oath som sedan debuten 2017 gått från duo till trio.

Artikelbild

Och så äntligen får alla vad de väntat på – indierock av Caesars (förr Caesars Palace). De fyrar av hits efter hits, som ”Over ’fore it started” och ”Jerk it out” som ger nostalgikänsla från 00-talens populärkultur. Publiken är vild: hoppar, dansar och sjunger med. Många ropar till och med ”Caesars! Caesars! Caesars!”, nästan som om det var romarriket vi hamnat i. Ändå upplever jag en viss nonchalans från bandet. Ett extra extranummer hade de väl kunnat bjussa på efter allt stoj?