Öppen scen med Elsa och den ofrivillige flygaren är det officiella namnet på lördagskvällens happening på Arbis.

Det är Lina Johansson och Elsa Näslund, båda professionella nycirkusartister, som är initiativtagarna till arrangemanget för att de ville ha en scen att testa nytt material inför publik.

– De ville få testa nya och ibland knäppa idéer och kunna få direkt respons ifrån en publik för att se vad som funkar och inte. Därför började Linda och Elsa dra i trådarna som idag har blivit Öppen Scen på Arbis. De båda kommer stå på scenen, dock som konferencierer och kommer därför själva inte köra någon egen akt utan ger istället plats åt andra artister, säger Kajza Wiborn som fungerar som producent för arrangemanget.

Artikelbild

| Parakrobaterna Sara Runsten och Axel Ahl tetsar nytt material på Arbis.

Att Arbis blir platsen handlar dels om att det finns riggpunkter för några av de tekniska detaljer som vissa artister behöver men också för att själva lokalen andas varieté och cirkus, menar Kajza Wiborn.

Lördagens program blev snabbt fullbokat. Intresset. för att testa nytt material inför publik var stort och förutom från Norrköping och Östergötland deltar artister från Dans- och cirkushögskolan i Stockholm och AFUK - Akademiet For Udæmmet Kreativitet i Köpenhamn. Det kommer att bjudas på bland annat dansakrobatik, poesi, jonglering, cyr wheel, diabolo, varieté och parakrobatik.

– Vi hoppas på att kvällen kommer ge nöjda artister, som får både film och foto från akten, och feedback från experter och publik. Men självklart hoppas vi också på en nöjd och glad publik som fått se någonting helt nytt, från flera olika konstnärliga uttryck, säger Kajza Wiborn.