I torsdagskvällens avsnitt av tv-programmet Idol kunde tittarna se när en efter en av sångarna fick besked efter en tuff slutaudition. Några skrattade, andra grät. Gonzalo Flores blev en av dem som jublade. Honom kommer vi nu att kunna följa i den direktsända kvalveckan som drar igång på måndag i TV4.

– Det är jätteroligt. Och otroligt skönt att äntligen kunna få skrika ut för alla hur det har gått. Nu hoppas jag verkligen att Norrköpingsborna röstar på mig, säger han och ler stort.

Gonzalo Flores, 27, växte upp i Navestad och Marielund, men bor numera i centrala Norrköping tillsammans med sin fästmö Nicole och deras två barn Leandro, 4 och Lee, 1. I hela sitt liv har han älskat musik. Tillsammans med morbror Juan Briones, en känd artist i Chile, sjöng han tidigt barnvisor "omgjorda till smörig latinomusik" som han säger. Men Gonzalo har också synts i Melodifestivalen, där han 2009 tävlade med Norrköpingsgruppen Next 3.

Artikelbild

| Den 27-åriga tvåbarnspappan Gonzalo Flores från Norrköping har gått vidare till kvalvecka i Idol. "Jag är otroligt taggad" säger han."

– Det blev ett stort ståhej. Efter det avtog musiken och jag träffade mitt livs kärlek. Men när vi fick barn, som är mitt livs största gåva, blev jag inspirerad att börja igen, berättar Gonzalo Flores.

– Jag saknade musiken och kände att jag vill efterlämna någonting till mina barn den dag jag går bort.

Det var Gonzalo Flores sambo Nicole som uppmanade honom att satsa på sin hobby – och söka till Idol.

– Hon pushade mig. Det känns bra att jag har ett så stort stöd från henne, familjen och hela min släkt. Alla är jätteglada för min skull.

Artikelbild

| Gonzalo Flores i dörren till Latino Teater på Trädgårdsgatan, där han nyss har slipat sitt nummer inför måndagen.

Liksom tusentals andra åkte han till Stockholm i april för att göra en första audition. Han valde då att sjunga Backstreet Boys-låten ”Drowning” för juryn.

– Jag var nervös, men mycket klipptes bort. Jag stod utanför dörren tio sekunder och vågade inte gå in. Men jag ryckte upp mig. Det gick hur bra som helst, även om de tyckte att jag körde lite "safe". De ville att jag skulle explodera mer.

Artikelbild

| Det var väldigt tufft, stressigt och nervöst" säger Gonzalo Flores om slutaudition på Oscarsteatern i Stockholm som nyligen visats i rutan.

– Men jag blev överlycklig. För mig var guldbiljetten jag fick av juryn ett kvitto på att jag faktiskt kan sjunga. Det är också ett bevis på att inget är för sent, även om man har blivit 27 år.

Hur var slutaudition som sedan följde?

– Det var upp och ner, hela tiden. Man fick träffa superfina och talangfulla människor. Men det var väldigt tufft, stressigt och nervöst. Det är verkligen "alla känslorna på en och samma gång" som Gessle sjunger. Juryn drog ner en och plockade upp en. De var nästan olagligt taskiga.

På måndag kommer Gonzalo Flores att synas i rutan i kvalet. Då ska han sjunga Luis Fonsis monsterhit "Despacito".

– Han har verkligen öppnat dörrarna för oss latinos. Det är den typen av romantisk reggaeton som jag gillar och vill göra. Jag känner mig jättetaggad, säger Gonzalo Flores.