Det är på Galleri Kronan han ställer ut. Utställningen heter "Bortom bergen". Men den som associerar till sången "Omkring tiggarn från Luossa" är fel ute. Berg har alltid fascinerat Krister Kern. Som liten åkte familjen ofta till Italien. På resan dit fångade Alperna hans intresse.

– Berg är kraftfulla. Man undrar vad som finns bakom.

Just nu är Krister Kern utlånad från Östgötateatern till Riksteatern och föreställningen "Dimensioner". Vi pratar om skådespeleriet och konstnärskapet. Han uppskattar båda.

Artikelbild

| Ballongjägaren.

– Det är kul att jobba solitärt. Det är otroligt skönt att få bestämma allt själv och inte behöva visa upp något man inte tycker är bra. Och det är kul att jobba tillsammans med andra. Jag vill göra båda.

Krister Kern som har en ateljé nära teatern är självlärd som konstnär. Han tycker att det har tagit ganska lång tid att hitta sin egen stil. Ställt ut har han gjort flera gånger tidigare, men i Norrköping har han inte haft någon separatutställning tidigare.

– Det känns jättekul att göra det här nu på det här fina galleriet.

Akryl är materialvalet. Krister säger att det ofta är situationer han målar. Här ryms mycket hav, friska vindar och uttrycksfulla människor. Alla har titlar. Krister tycker att det är viktigt att namnge målningarna, men han vill för den skull inte skriva folk på näsan.

– Jag vill bara ge en fingervisning om vad jag tänkt.

Utställningen som är en hyllning till Kristers mamma, pappa och farfar, pågår till den 15 oktober.