Han är 16 år, går i nionde klass, gillar att spela fotboll på fritiden. Och den 23 februari ska han tävla i melodifestivalen.

– Jag blir mer nervös ju närmre man kommer. Men jag är jättetaggad faktiskt, säger Bishara Morad.

Det drar ihop sig inför deltävling fyra av schlagerfesten i Lidköping. Där kommer han att ställas mot artister som Arvingarna och Lisa Ajax, och gå upp på scenen framför miljontals tv-tittare.

Artikelbild

| Bishara Morad är taggad, men också nervös inför melodifestivalen.

Men det var inte länge sedan Bishara Morad aldrig hade sjungit framför folk. Musiken har varit med länge, men mest i form av sång hemma i duschen eller på rummet utan åhörare. Men en dag fick hans musiklärare korn på den musikaliska förmågan.

– Allt började med att jag satt och beatboxade på musiklektionen. Då sade min musiklärare: vad grym du är. Då sade jag att jag kunde sjunga också, berättar Bishara Morad.

Läraren blev ännu mer imponerad av sången, och tyckte att han skulle uppträda på skolan. Först ville inte Bishara Morad, men efter lite övertalning gick han med på att sjunga i skolans matsal.

– Jag lade upp klipp på det på Instagram och tyckte det var kul för jag fick skitbra respons. Sedan efter det spelade jag in en till video på mitt rum och fick asmycket kärlek, det var kul, berättar han.

Artikelbild

| På rummet har han ett mixerbord, där han spelar in musik.

Därefter lade han upp fler klipp och fler intresserade sig för den unge sångaren. Bara det första klippet från skolmatsalen gav ungefär 30 000 följare på Instagram. De gillade hans musik så mycket att flera hundra skrev och tipsade tidigare jurymedlemmen i musikprogrammet Idol, Laila Bagge, om talangen. Till slut kunde hon inte bortse från alla meddelande och kontaktade Bishara Morad.

– Hon skrev att hon ville hjälpa mig med musiken, sedan ringde jag upp henne och så planerade vi lite hur vi skulle ses. Och nu är jag här, säger han.

Artikelbild

| Från skolans matsal till melodifestivalen är ett stort steg, men Bishara Morad tycker att det ska bli kul.

Hur känns det att det var dina följare som tipsade om dig?

– Jag är så tacksam för det. Att de delar och gillar vad jag gör. Det betyder jättemycket.

Nu har Bishara Morads Instagram vuxit mycket. Han har nästan 100 000 följare och flera miljoner visningar på sina klipp. Han tycker att det känns väldigt sjukt att så många kollar på hans klipp, och han trodde inte att han skulle nå den här nivån.

En av låtskrivarna till Bishara Morads bidrag är förra årets melodifestivalvinnare Benjamin Ingrosso. Låten är en ballad, och på Bishara Morads Instagram finns det många smakprov på när han sjunger lugnare låtar.

– I framtiden vill jag göra mer pop med dans och moves och sådana saker. Men vi får se hur det blir.