"Christmas lights" heter föreställningen som i år arrangeras i Västra Eds kyrka, den 28 december.

– Det är flera år sedan sist, säger Gruvebäck när vi som hastigast pratas vid över telefon.

De senaste åren har de båda musikvännerna sammanstrålat på sommaren i stället, för en gemensam kyrkokonsert då. Så även sommaren 2016.

Artikelbild

| Blandad repertoar. Prästen och musikanten Erik Gruvebäck har många järn i elden. Nu arrangerar han julkonsert i Västra Ed. Klassisk julmusik och nyare utlovas.

– Och nu kände vi att tiden var mogen för att återuppta julkonserterna igen. Vanligtvis håller vi våra konserter i Östra Eds kyrka men den här gången satsar vi på Edsbruk, dels för att Västra Eds kyrka ligger bättre till för besökarna om det skulle bli busväder, dels för att den kan rymma en större publik.

Hanna von Spreti – till vardags bosatt i Göteborg men med sommarviste i Tjust – har medverkat i flera stora musikaluppsättningar i Sverige, senast i Flashdance både i Stockholm och Göteborg. För närvarande har hon dock tagit en paus från de stora scenerna då hon nyligen blivit mamma.

Erik Gruvebäck, från Kolsebro, är präst i Valdemarsvik och frilansar som musiker, sångare och underhållare och samarbetar med flera olika artister och ensembler inom musikens område.

Utöver Gruvebäck och von Spreti medverkar flera andra sångare och musikanter med lokal koppling, bland andra Louise Gruvebäck, Julia Olsson, Sandra Svensson, Daniella Ring samt cellisten Erik Berg från Gamleby.

Var: Västra Eds kyrka

När: Den 28 december, kl 19