– Vi repade hela förra veckan med bandet. Nu fikar vi bara, och planerar de sista små detaljerna, säger Peter Johansson.

Han och Bruno Mitsogiannis sitter hemma i Peters kök när vi får tag på dem några dagar inför turnépremiären i Linköping.

De östgötska parhästarna, Peter från S:t Anna och Bruno från Valdemarsvik, har hängt ihop länge nu och förutom konserter i mindre skala delat scen i storshower som "Jersey Boys", "Rock of 80's" och "We will rock you".

Vårens turné baseras främst på den gemensamma föreställning de gjorde på Chinateatern i Stockholm. Med sig har de en rockorkester, två körsångare och en hel arsenal av klassiska rocklåtar av artister som Whitesnake, Eagles, Bon Jovi och Queen.

Men mest nöjda är de med att ha tillfört en samling originallåtar, alla hämtade från det gemensamma album de släpper i februari.

– Det är kul och lite läskigt. Men vi tror på låtarna, säger Bruno Mitsogiannis.

– De är i Peter & Bruno-stil, med både rocklåtar och sköna akustiska låtar med stämsång. Vårt fokus har varit stämsången hela tiden, tvåstämmigt hela vägen, enkelt och basic, säger Peter Johansson.

I övrigt är det likt China-versionen. En akustisk del med omklädningsrumskänsla och sen rivs fasaden och det blir rockshow.

– Och så vet vi ju aldrig vad som händer, folk i publiken får ropa och påverka föreställningen, säger Peter.

Kan de till och med påverka repertoaren?

– Jag vet inte hur mycket vi ska avslöja, men vi har ett "Så ska det låta"-moment. Vi har gjort företagsspelningar med bara önskelåtar, så vi är vana.

– Ibland kan det gå åt skogen också . . . säger Bruno.

Efter ett antal gemensamma shower har de hittat sina roller på scenen, tycker de.

– Jag är storebror och du är lillebror på något vis, säger 39-årige Peter.

– Vi är som två tjafsande bröder på scenen, och det gillar folk. Det är ungefär så vi är privat också, säger Bruno, som är 31 år.

Även sångmässigt tycker de att de hittat sin perfect match.

– Klangen är verkligen där när vi sjunger ihop, säger Bruno.

Nånting gör de uppenbarligen rätt. Turnén kantas av utsålda konsertsalar och extraföreställningar, och det är sannerligen inte första gången när just dessa två är inblandade. Inte minst på hemmaplan har de en förmåga att få människorna att gå man ur huse.

– Vi är genuint stolta över att vara från Östergötland, och ser oss som ambassadörer, säger Bruno och drar sig till minnes första föreställningen på China.

– Det var 80 procent östgötar i publiken. De höll på att riva hela Chinateatern. Producenten var helt chockad, han hade aldrig upplevt sånt tryck.

Fotnot: "Peter & Bruno on tour" ger två föreställningar i Crusellhallen i Linköping 27–28/1 och tre föreställningar i De Geer-hallen i Norrköping 18–19/2.