Kan bli problem för vissa när bussen dragits in

Tack Sophia Jarl för en bra artikel i lördagens NT.

Insändarskribenten skriver att en indragen buss kan bli ett problem för vissa och efterfrågar möjligheter till skolskjuts.

Insändarskribenten skriver att en indragen buss kan bli ett problem för vissa och efterfrågar möjligheter till skolskjuts.

Foto: Sara Segraeus

Insändare2022-07-06 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Apropå

"Stoppa nedmonteringen av kollektivtrafiken" NT 2/7

Ännu har ingen berört ett tredje problem som ju många av oss har, nämligen vår hälsa.

Om skolbarn skall gå den långa vägen till närmaste busshållplats bör de vara kärnfriska, men det finns många som har astma, hjärtproblem och diabetes som gör att krafterna kanske inte räcker.

Visserligen är det länge sedan. Min egen son som har svår astma skulle bara gå 300 m till skolbilen. Det var vinter och mycket snö, vägen hade en kurva i uppförsbacken och han orkade inte mer än halvvägs. Efter en halvtimme kom han hem igen och berättade att han hade legat i en snödriva för att kunna hämta andan men att skolbilen bara åkte iväg.

Om ett barn på vintern skall gå 5 kilometer till närmaste busshållplats så borde det åtminstone kunna få möjlighet till skolskjuts. Kanske man kan tycka att de som går på högstadiet är vuxna nog att kunna klara sig själva. Men en medfödd sjukdom kan man inte bara strunta i, den finns där så länge man inte har funnit ett botemedel.

Finns det inga minibussar som kan frakta några personer i taget?