Vi har tidigare berättat om Cecilia Remnås från Krokek som längtade efter kärlek och via ett inlägg på några loppissidor, under rubriken ”43-åring skänkes”, sökte en man. Visst fick hon lite olika svar på meddelandet på Facebook, särskilt sedan hennes historia berättats i både tidningen och P4 Östergötland. Men Cecilia insåg ganska snabbt att Björn som hon dejtat redan tidigare trots allt var rätt. I somras gifte de sig och i mitten av oktober flyttade de ihop tillsammans med sina fyra barn i ett stort sekelskifteshus utanför Nyköping.

– Jag är ju Norrköpingstjej från början och östgötska men det var lättare för mig och barnen att flytta hit än för Björn som är från Nyköping och som har sina barn varannan vecka, säger Cecilia som numera heter Magnusson i efternamn.

När vi träffas har den stora familjen bara bott ihop i drygt en månad och Cecilia Magnusson konstaterar att det är först nu som allvaret börjar.

Artikelbild

| Så här skrev Cecilia Remnås på Facebook.

– Det är ett äventyr vi ger oss in i. Fram till nu har det varit mer av en smekmånad. Men Björn vet att jag är temperamentsfull och han tar mig som jag är.

Eftersom Björn och Cecilia bodde i varsin trea var de tvungna att hitta något annat där hela familjen skulle kunna få plats. Cecilia som är en flitig användare av sociala medier gick åter ut på Facebook där hon sökte ett stort hus att hyra. Och valet föll till slut på det stora utanför Nyköping, från förra sekelskiftet.

– Här har alla varsin dörr som de kan stänga.

Trots att de knappt hunnit flytta in har Cecilia redan hunnit sätta sin prägel på det stora huset. Att hon gillar vintage och loppisar är tydligt och hon berättar att hon fått mycket hjälp av sin mamma som är Cecilias ”inredningsguru”.

Artikelbild

| För att visa att de tänker hålla ihop resten av sitt liv har Björn och Cecilia skaffat pusseltatueringar.

– Björn tycker ibland att det går lite för snabbt och att han inte får vara med och bestämma, men det är ju jag som har varit hemma om dagarna.

Medan vi pratar kommer Björn Magnusson hem från jobbet tillsammans med sina båda tonåringar. Han ler åt sin nyblivna hustru och verkar inte allt för bekymrad över hennes framfart.

Artikelbild

| Familjen ser fram emot att laga pizzor i den gamla vedeldade ugnen.

– Du kan få lägga in golvet i hallen, erbjuder Cecilia sin man.

Men det är inte bara maken, familjen, efternamnet och boendet som är nytt. Cecilia har också bytt jobb under hösten. Efter två och ett halvt år som nattarbetande inom LSS i den privata sektorn i Norrköping började hon den 1 december inom äldrevården i kommunal regi i Nyköping.

Artikelbild

| Trots att köket är stort får det inte rum ett bord för hela familjen.

– Det kan bli tufft med nya tider och nästan bara dagtid, ler hon.