Norrköping

– Min familj och mina vänner är allt. Om någon är god mot mig ser jag till att vara tre, fyra gånger så god tillbaka, säger han.

Vi träffas hemma i Tonys radhus i Klockartorpet. Han dukar fram fika, men får själv nöja sig med en slät kopp te. På grund av ett planerat ingrepp måste han fasta och han är dessutom nyopererad och öm i kroppen.

Artikelbild

| Sonen Melker tycker precis som sin pappa om bilar och har en egen minivariant.

Vad som började som tarmvred i januari, visade sig vara betydligt mer komplicerat. Nu väntar han på vidare besked, men är förtröstansfull.

– Det kommer att bli okej. Det gäller bara att tro på det bästa.

Tanken är att han ska döma en elittennistävling i Danmark i slutet av mars och nu håller han tummarna för att kunna delta.

Tennisen spelar en central roll i Tonys liv. Han upptäckte sporten när hans äldsta dotter Victoria började träna. Det var fem år sen och kort därefter började Tony både spela själv och utbilda sig till domare. Med en stark vilja och höga ambitioner lyckades han snabbt avancera till att döma på elitnivå.

Artikelbild

| Sedan Tony blev sjuk läser han Bibeln varje dag.

På frågan varför det blev just tennis kommer svaret snabbt.

– Jag läste att golf och tennis är de enda sporter där prispengarna är samma för män som för kvinnor. Så när jag fick döttrar kändes det som en bra sport att börja med.

Artikelbild

| Tony har en stark kristen tro.

Förutom Victoria, 10 år, har han och hustrun Francisa dottern Vanessa, 7 år och sonen Melker två år.

Bägge döttrarna spelar tennis. Själv har Tony främst gått över till att träna andra och att döma matcher. Hans framtidsplan är att jobba heltid med tennisen och döma turneringar ute i Europa.

Artikelbild

| Sonen Melker tycker precis som sin pappa om bilar och har en egen minivariant.

– Det vore trevligt att bo halvtid i typ Spanien och halvtid här i Norrköping, säger han med ett leende.

Lämna Norrköping helt har han dock inga planer på. Tony flyttade hit med familjen från Syrien när han var sju år gammal.

Artikelbild

| Tony Gabro vill gärna fira sin 40-årsdag, men i första hand vill han bli frisk.

– Här finns mitt hjärta, min familj, mina kusiner och mina vänner, säger han.

Tony har sex syskon som alla bor i staden. De umgås ofta och mycket och det är samma sak med hustruns familj.

– Nu när jag är sjuk får jag massor av stöd och kärlek. Det är underbart.

Tony har också en stark kristen tro, som han tycker hjälper honom i livet. Nu när han varit sjuk läser han Bibeln varje dag för att hämta kraft och mod ur den. Han ber ofta och går i kyrkan även när kroppen egentligen inte vill bära honom.

Under intervjun leker sonen Melker i köket. Han visar sin bil som både kan köra och spela musik. Även pappa Tony är svag för bilar.

– Jag älskar att köra.

Han minns när han började övningsköra som 16-åring och tjatade om att få ge sig ut på vägarna hela tiden.

– Min pappa sa att jag så småningom skulle tröttna, men det har jag inte gjort.

Under tio år hade Tony en egen taxiverksamhet och han sitter fortfarande gärna bakom ratten.

På flera ställen i huset hänger vackra bilder från parets bröllop. De gifte sig år 2006 och den gången kom ungefär 500 gäster.

När Tony nu fyller 40 år tror han att han kommer att ordna någon form av fest, men han har inte gjort upp några exakta planer. Han vill även gärna åka iväg på semester med familjen, kanske till Grekland.

– Men först av allt vill jag bli frisk