Med fötterna på jorden ska vi kämpa för vår politik

Liberalerna är ett parti med lång historia av att driva igenom sociala reformer och av att alltid stå på den utsattes sida. Det har varit en ansträngande vinter för Liberalerna i Norrköping, men nu är det dags att blicka framåt, skriver Liberalernas nya kommunalråd i Norrköping, Monica Holtstad.

Jag och Liberalerna kommer med fötterna på jorden hårt och envist kämpa för våra frågor, och visa att vi är ett stabilt alternativ som kan ta ansvar för att ta uti med svåra samhällsproblem, skriver Monica Holtstad (L) kommunalråd i Norrköping.

Jag och Liberalerna kommer med fötterna på jorden hårt och envist kämpa för våra frågor, och visa att vi är ett stabilt alternativ som kan ta ansvar för att ta uti med svåra samhällsproblem, skriver Monica Holtstad (L) kommunalråd i Norrköping.

Foto: Eva Jensen

Debatt2024-03-10 13:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag och Liberalerna kommer med fötterna på jorden hårt och envist kämpa för våra frågor, och visa att vi är ett stabilt alternativ som kan ta ansvar för att ta uti med svåra samhällsproblem. 

Liberalerna i Norrköping har en stolt historia av att kämpa för socialt utsatta. Juno Blom har representerat Östergötland i riksdagen och drivit igenom många och viktiga förslag för ökad frihet för de barn och unga som lever under hedersrelaterat våld och förtryck. I Norrköping har vi drivit igenom en kartläggning av hedersförtrycket och kämpat hårt för att förhindra att barn inte ska bli bortförda och bortgifta i andra länder under sommarlovet. 

Vi kommer fortsatt driva näringslivsfrågor. Våra lokala företagare och alla deras medarbetare är centrala för att kommunen ska kunna investera i välfärden. Det är företagen och tillväxten som gör att fler Norrköpingsbor kan betala skatt som utgör resurserna till en bättre skola, hemtjänst och sociala insatser till utsatta barn och kvinnor. 

Vi vill fortsätta driva på för att kvinnors företagande ska växa, då endast 18 procent av alla företagsledare i Norrköping är kvinnor. Vi kan till exempel skapa förutsättningar för både valfrihet hos äldre och kvinnors företagande genom att tillåta fler privata utförare i äldreomsorgen. 

Liberalerna har också en självklar plats som Sveriges skolparti. Vår liberala skolminister Lotta Edholm driver nu igenom många viktiga förändringar som kommer innebära ökad studiero och ökat fokus på kunskap i alla klassrum. I Norrköping vill vi också se fler speciallärare, heltidsmentorer och elevcoacher, för att ytterligare öka alla barns möjligheter att lyckas i skolan. 

Inför framtiden ser jag och Liberalerna fram emot att fortsätta vår kamp för en rättvis och inkluderande samhällsutveckling. Genom att stå fast vid våra värderingar och bygga på den gedigna historian av socialt engagemang och reformer för ökad frihet kommer vi envist arbeta för en tryggare och friare stad. 

Vi kommer att förbli starka förespråkare för jämställdhet, skydd mot social utsatthet och en progressiv skolpolitik. Tillsammans, med Norrköpings invånare och våra medlemmar, kommer vi att fortsätta driva på för förändring och framsteg i vår kära stad.