Det var redan inför förra veckans möte i Mariestad som Örnarna gick ut med beskedet att man kommer dra sig ur allsvenskan i speedway till nästa säsong på grund av vikande intäkter.

Om det var det som märktes på kvällen eller inte är oklart, men Vargarna vann sedan matchen med 62–28.

En bra seger i tabellen men en dyr sådan på kontot med tanke på den stora poängskörden.

Nu får inte Vargarna chansen att jobba in intäkter i en motsvarande hemmamatch då Örnarna bestämt sig för att inte komma till den här torsdagens möte på Ica Maxi Arena.

– Vi har fått beskedet nu, säger Vargarnas Anders Carlberg.

Vad tycker du om det?

– Jag svarade i mailet att jag skulle kunna skriva ett långt svar med vad jag tycker, men det korta svaret är; skäms på er, Örnarna! Det är det uttalande jag har egentligen.

– Nu blir det ingen match på torsdag och vi får se till att ladda om inför slutspelet istället. Vi hade en stor utgift förra veckan och nu får vi inga intäkter på en hemmamatch. Det här gräver förstås ett stort hål i kassan för oss, fortsätter Carlberg.

I och med att Vargarna kommer få segern till skänks i sista omgången ger det rent sportsligt chansen att bli tvåa i tabellen och därmed få välja hemma- eller bortaplan först i semifinalerna mot Griparna.

Den chansen hade dock Vargarna hellre velat köra till sig på banan än att få på papperet. Resultaet skrivs nu till 45–0.