På pappret såg det ut att bli en enkel trepoängare, men visade sig istället bli en betydligt jämnare historia.

– Det var stökigt både fram och tillbaka, och försvaret var något ostrukturerat. Vi har några skador som gjort att vi behövde kasta om lite i laget och vissa av killarna har inte tränat med varandra. Lite "Hawaiispel" blev det, men det var skönt att vinna, förklarade Kim Hellberg på konstgräset inför tomma läktare efter matchen.

Ja, för just stökigt var det. Inte fysiskt, men rent spelmässigt. Bortalaget öppnade målskyttet i trettonde minuten. Tolv minuter senare svarade Sylvia, 1-1 signerat Anton Hallstensson. Sedan kunde Arnor Sigurdsson ge Sylvia ledningen till 2-1 strax innan pausvilan. I början av andra såg det mer kontrollerat ut i Sylvialägret, inte minst efter att Sigurdsson skrivit in sig i målprotokollet en gång till.

Artikelbild

– När man kastar ihop många unga fotbollsspelare som inte känt på seniorfotbollen så mycket blir det lätt så. Det blev lite hafsigt, men idag hade vi tur att vi hade Florén (Mathias) och Christoffer (Tapper-Holter). De andra är skickliga också, men det finns en tydlig skillnad, sa Hellberg.

Skillnad eller inte, det blev ändå tre poäng till Sylvia på Östgötaporten. IFK Kumla hann knappt reducera till 3-2 innan Pontus Almqvist siktade in sig med en högerfot i bortre. Kumla lyckades i något sorts flipperspelsanfall ändå få in 4-3, men närmare kom man aldrig.

– För oss är inte tabelläget det viktiga, men jag har sagt till killarna att vi ska ta 30 poäng. Nu har vi 24, då behöver man inte vinna jättemånga matcher till innan det målet är nått. Vi vill hålla oss kvar och det skulle vara skönt att nå dit så fort som möjligt. Sen handlar det om att utveckla fotbollsspelare också, förklarade Hellberg med ett leende.

Du ser hellre prestation före resultat?

– Jag ser båda delarna. För Sylvias del handlar det om att nå upp till 30 poäng i tabellen och samtidigt utveckla unga spelare. En annan seniorförening tänker nog annorlunda, men för oss gäller det att kombinera resultat med prestation - och främst då genom att låta unga killar spela seniorfotboll, förklarade Hellberg lugnt innan han gick bort mot omklädningsrummen.